Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Oleg Tinkov este noul patron al lui Saxo Bank, după ce a cumpărat echipa de la Bjarne Riis, care va ocupa funcţia de manager general pentru cel puţin trei ani. Anunţul a fost făcut la Londra, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat, printre alţii, Tinkov, Riis şi Alberto Contador, acesta din urmă declarând că va rămâne alături de Tinkoff-Saxo (noul nume al grupării), până când îi va expira contractul, la finalul lui 2015. Suma pentru care s-a realizat tranzacţia nu a fost confirmată, însă presa daneză a scris că Bjarne Riis a primit de la Oleg Tinkov şase milioane de euro.

Cu cinci luni înainte de startul Turului Italiei, se creionează deja o listă impresionantă a favoriţilor pentru clasamentul general: Joaquim Rodriguez, Richie Porte, Nicholas Roche, Daniel Martin, Michele Scarponi, Ivan Basso, Domenico Pozzovivo, Cadel Evans, Damiano Cunego şi Rigoberto Uran au anunţat cu toţii că vor fi prezenţi la start. Momentan, Nairo Quintana nu şi-a confirmat participarea, însă sunt şanse foarte mari ca rutierul columbian să fie liderul lui Movistar acolo. În schimb, Vincenzo Nibali, deţinătorul trofeului, mai mult ca sigur va absenta, în condiţiile în care obiectivul său major în 2014 va fi Turul Franţei.

Potrivit ziarului AS, ediţia de anul viitor a Vueltei va avea mai puţine finişuri în căţărare, organizatorii urmând să fixeze numărul acestora la opt sau nouă. Cert este că plutonul va lua startul din Jerez de la Frontera, va trece prin Andaluzia, Aragon, Asturia, Cantabria, Castilla-La Mancha, Castilla y Leon şi La Rioja, iar apoi va încheia cursa la Santiago de Compostela, cu un contratimp individual, probă ce revine în ultima zi pentru prima dată după un deceniu. Un alt aspect important al cursei de anul viitor e că aceasta nu va vizita Catalunia, Ţara Bascilor şi Pirineii.

Perioada de transferuri se apropie de final, iar printre rutierii care în continuare nu au un contract se numără Chris Horner, Luis Leon Sanchez, Samuel Sanchez şi Igor Anton. Învingător în Vuelta, Horner doreşte o înţelegere valabilă două sezoane, însă şansele să o primească sunt din ce în ce mai mici, deoarece cota sa de piaţă a scăzut cu o treime în ultima perioadă, în condiţiile în care punctele pe care le putea aduce nu mai contează acum, odată ce termenul limită pentru depunerea dosarelor de licenţă a expirat. Luis Leon Sanchez se află foarte aproape de Caja Rural, în timp ce Samuel Sanchez ar putea semna cu Colombia. În fine, Igor Anton speră să rămână în World Tour, la Omega Pharma-Quick Step.

Luna decembrie este cea mai liniştită în ciclism, dar asta nu înseamnă că va fi la fel şi la Cafe Roubaix, unde în săptămânile următoare veţi putea citi interviuri cu Bob Jungels (rutierul echipei Trek Factory Racing), Alexandr Pliuschin (fostul campion al Moldovei) şi Bas Tietema (un foarte talentat tânăr ciclist olandez, care în 2014 va concura pentru BMC Development). Pe lângă aceste interviuri, tot aici vor fi postate echipele care vor concura în World Tour sezonul viitor, loturile acestora, dar şi programul celor mai importanţi rutieri din pluton pentru anul următor.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: