Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Flandrei – traseu schimbat pentru 2014

Image

Organizatorii clasicei belgiene au anunţat traseul ediţiei de anul viitor. Vestea bună: circuitul Oude Kwaremont – Paterberg nu va mai fi parcurs de trei ori, ci doar în două rânduri. Vestea proastă: Muur-Kapelmuur nu se va număra nici acum printre dealurile care vor fi trecute de pluton. Cursa se va desfăşura tot între Brugge şi Oudenaarde, urmând să aibă 259 de kilometri lungime, cu trei mai mult decât la ediţia centenară. Spre deosebire de ce am avut în 2013, nu Tiegemberg va fi prima căţărare abordată de rutieri, ci Oude Kwaremont, la kilometrul 109.

Cursa se va “aprinde” odată cu apariţia combinaţiei Oude Kwaremont – Paterberg, la intrarea în ultimii 50 de kilometri, iar pentru ca lucrurile să fie şi mai dificile, iar organizatorii să fie siguri că plutonul se va fragmenta decisiv, Koppenberg (pantă maximă 22%) îşi va face apariţia după numai şapte kilometri. Taaienberg, care anul acesta a fost al doilea deal parcurs de caravană, va fi al 14-lea în 2014 şi va fi urmat de Kruisberg/Hotond (care va înlocui ascensiunea Hoogberg/Hotond), Oude Kwaremont şi Paterberg.

A 98-a ediţie a Turului Flandrei se va desfăşura pe şase aprilie şi se anunţă de pe acum o luptă între trei rutieri: Fabian Cancellara (deţinătorul trofeului), Tom Boonen şi Peter Sagan.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: