Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Un ultim dans pentru Flecha

“(Junin) este locul unde a început totul, şi când spun totul, mă refer la dragostea mea pentru pavate. Ciudat, nu-i aşa? Am crescut pe Strada Lebensohn, la numărul 248, o stradă cu piatră cubică, iar de fiecare dată când mergeam cu bicicleta, pentru a mă antrena sau ca mijloc de transport, eram nevoit să parcurg o lungă porţiune de pavate. Mai mult, camera în care dormeam cu Emilia, sora mea, se afla în partea frontală a casei, iar patul meu, evident, era chiar lângă fereastră. Aşa că auzeam sunetul inconfundabil al maşinilor care treceau pe acolo, auzeam pavatele chiar şi atunci când dormeam, le auzeam chiar şi în visele mele”.

Declaraţia de mai sus, una dintre cele mai emoţionante date vreodată de un rutier, îi aparţine lui Juan Antonio Flecha. Ibericul, ajuns la 36 de ani, a decis să se retragă după Turul Beijingului, urmând să pună punct unei cariere impresionante, la finalul căreia poate fi considerat cel mai bun ciclist spaniol din istorie în clasicele pe pavate. Este adevărat, Flecha nu a câştigat un “Monument”, dar a obţinut în Turul Flandrei şi Paris-Roubaix nu mai puţin de nouă clasări în top zece, la care se adaugă succesul din Omloop Het Nieuwsblad (ca fapt divers, cea mai importantă victorie a lui Sky într-o cursă pe pavate).

Ce va urma pentru Juan Antonio Flecha după Turul Beijingului? Un bilet spre Maui, o odihnă binemeritată după 14 ani petrecuţi în plutonul profesionist şi mult surfing. Acolo, dacă va prinde un val uriaş, poate spaniolul va face din nou gestul devenit celebru după victoria obţinută la Toulouse, în urmă cu un deceniu.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: