Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Bjarne Riis a organizat o conferinţă de presă la Madrid, în cadrul căreia a anunţat că echipa sa va continua fără probleme şi în viitor, chiar dacă nu mai are un sponsor secundar, după plecarea lui Oleg Tinkov, care o va susţine pe Cannondale. Asta înseamnă că Saxo Bank va acoperi şi partea rusului, estimată la aproximativ şase milioane de euro, până când managerul danez va găsi încă un partener. Tot joi, Alberto Contador a confirmat că în sezonul următor va avea un calendar cu mai puţine curse, între competiţiile în care va participa numărându-se Turul Franţei şi Turul Spaniei.

Androni Giocattoli-Vernezuela este prima echipă Pro Continentală sigură de o invitaţie pentru ediţia din 2014 a Il Giro. Formaţia manageriată de Gianni Savio e foarte aproape să devină pentru a patra oară consecutiv campioană naţională, după ce a plasat trei ciclişti între primii zece din Coppa Sabatini (antepenultima cursă a anului, câştigată de italianul Diego Ulissi), şi nu mai are cum să fie ajunsă până la finalul stagiunii de adversarele sale, Bardiani Valvole şi Vini Fantini. Conform unei mai vechi înţelegeri între federaţia naţională şi RCS Sport, câştigătoarea titlului este automat invitată în Corsa Rosa.

Au mai rămas doar câteva zile până când va fi făcut public traseul Turului Franţei din 2014. Spre deosebire de anul trecut, organizatorii au ascuns mai bine detaliile referitoare la cea de-a 101-a ediţie, astfel încât momentan nu se ştie dacă vor fi trei sau patru finişuri în căţărare, singurul lucru concret, în afară de startul din Marea Britanie, fiind că va exista un contratimp pe echipe. Cele mai recente ştiri dau mai mult ca sigură o etapă cu porţiuni de piatră cubică, la patru ani de la ultima astfel de experienţă. Prezentarea traseului Turului Franţei va avea loc miercuri, 23 octombrie, şi va putea fi urmărită la Eurosport, de la ora 12:30.

Sezonul se apropie de final, dar asta nu înseamnă că lucrurile se vor opri şi pe Cafe Roubaix. Zilele următoare, voi posta un interviu pe care i l-am luat letonului Andžs Flaksis, interviu care va fi urmat de clasamentul final World Tour, detalii despre traseul Turului Franţei din 2014, câteva statistici privind echipele din primul eşalon, o analiză a neo-profesioniştilor din 2013, precum şi o prezentare a debutanţilor care se pot face remarcaţi anul viitor.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: