Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

“Panzerul” a lovit din nou

Tony Martin a făcut o cursă perfectă miercuri, pe drumurile Toscanei, şi a câştigat pentru al treilea an consecutiv titlul mondial la contratimp, o performanţă pe care a mai reuşit-o doar australianul Michael Rogers, însă numai după descalificarea lui David Millar, la ediţia din 2003. Germanul în vârstă de 28 de ani a evoluat cu o încredere fantastică în forţele sale, a înregistrat cea mai mare medie orară văzută vreodată la Mondiale (52,9 km/h) şi nu le-a dat nicio şansă adversarilor, în ciuda faptului că aceştia s-au numit Bradley Wiggins şi Fabian Cancellara.

Aflat într-o formă de zile mari, Martin a ratat stabilirea celui mai bun timp la primul punct intermediar, însă apoi “a înghiţit” kilometru cu kilometru, profitând şi de faptul că traseul a fost unul croit pe gustul său. Astfel, finalul nu a adus nicio emoţie în ceea ce l-a privit pe câştigătorul tricoului curcubeu, lucru ce nu s-a putut spune despre lupta pentru medalia de argint, care i-a revenit lui Bradley Wiggins. Deşi Fabian Cancellara a avut un avans de 24 de secunde în faţa britanicului, acesta a recuperat în a doua jumătate a cursei şi a terminat înaintea elveţianului pentru doar două secunde, astfel încât podiumul a fost identic cu cel de la Copenhaga, în 2011.

Pe lângă cicliştii care au terminat în top trei, un alt rutier a atras atenţia miercuri: Rasmus Quaade, vice-campionul mondial de tineret din 2011, care a încheiat pe locul şase, în ciuda faptului că a făcut o pană (fără acest incident, petrecut înaintea celui de-al doilea punct de control intermediar, cu siguranţă ar fi fost la final în top cinci). Câştigător al titlului continental anul trecut, danezul se află acum la o echipă Continentală – Team Tre-For – însă rezultatul din Toscana l-ar putea ajuta pe viitor să facă pasul la o grupare Pro Continentală sau chiar de World Tour, unde să se concentreze şi pe clasice, nu doar pe contratimp.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: