Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Campionatele Mondiale – contratimpul individual

Image

Cursa de miercuri va stabili un record, urmând să fie cel mai lung contratimp de când această probă a fost introdusă în programul Mondialelor. Rutierii vor avea de parcurs 57,9 kilometri, traseul fiind cu 700 de metri mai lung decât cel de duminică, atunci când a avut loc contratimpul pe echipe, cu deosebirea că finalul de acum va fi puţin schimbat. La fel ca anul trecut, Tony Martin va porni ultimul, cu un obiectiv clar: să devină doar al doilea ciclist din istorie care câştigă tricoul curcubeu de trei ori consecutiv.

Sezonul acesta, rutierul german s-a impus în nu mai puţin de opt contratimpuri individuale şi este avantajat aici de traseu, unul nu foarte tehnic şi cu doar o scurtă porţiune în căţărare, însă va avea un rival pe măsură, pe care nu l-a mai înfruntat în actualul sezon. E vorba despre Bradley Wiggins, pentru care contratimpul din Toscana este cel mai important obiectiv al stagiunii. Medaliat cu argint la ediţia din urmă cu doi ani, Wiggins se află într-o formă excelentă, aspect demonstrat şi în Turul Marii Britanii, iar acum e extrem de motivat să îl învingă din nou pe adversarul său, la fel cum a făcut-o şi la Jocurile Olimpice de la Londra, şi să îşi treacă în palmares singurul trofeu major care îi lipseşte.

Cum primele două locuri par deja acontate, va fi interesant de văzut ce se va întâmpla şi cu medalia de bronz, pentru câştigarea căreia se prefigurează un duel între Fabian Cancellara şi Taylor Phinney. Evident, elveţianul va porni la drum cu obiectivul de a se impune, dar kilogramele pe care le-a dat jos în ultimele luni, cursa de duminică, precum şi traseul aproape plat, îl pot scoate din calculele pentru un tricou câştigat deja de patru ori. În schimb, Cancellara pare favorit la un loc pe podium, acolo unde va încerca să ajungă şi Phinney, care cunoaşte foarte bine drumurile, deoarece stă în Toscana. În plus, americanul în vârstă de 23 de ani este determinat să facă uitat rezultatul de la contratimpul pe echipe, ceea ce înseamnă că va da totul miercuri.

Alţi ciclişti de urmărit vor mai fi Adriano Malori (fostul campion mondial de tineret), Marco Pinotti, Alex Dowsett (deşi forma arătată de acesta în Turul Marii Britanii nu a fost îmbucurătoare), Richie Porte, Vasil Kiryienka şi Sylvain Chavanel.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: