Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Cea mai dulce revanşă

Florenţei îi plac dramele, iar oraşul care a fost “motorul” Renaşterii în urmă cu câteva secole a avut parte de o cursă dramatică în prima zi a Campionatelor Mondiale, rolurile principale fiind deţinute de Omega Pharma-Quick Step şi Orica-GreenEdge. Venită la start cu obiectivul de a-şi apăra titlul cucerit în 2012, echipa belgiană a început excelent şi a controlat cursa în prima jumătate, în ciuda faptului că rivala de la Antipozi nu a fost în niciun moment la mai mult de 15 secunde în urma sa, punând presiune pe campioană.

În plus, speranţele grupării australiene au crescut cu zece kilometri înainte de final, după “scurtcircuitul” produs în angrenajul adversarei, care a pierdut 15 secunde între al doilea şi al treilea punct de control intermediar. Din acel moment, a devenit clar că se poate repeta cu uşurinţă scenariul de anul trecut, când titlul a fost decis pentru doar un pumn de secunde. La final, exact asta s-a întâmplat: în ceea ce a fost unul dintre cele mai strânse şi tensionate finaluri din 2013, Omega Pharma-Quick Step a terminat prima la Florenţa, cu un avantaj de numai 81 de sutimi de secundă.

A fost un rezultat care a declanşat o explozie de bucurie în tabăra dublei câştigătoare a titlului, în timp ce adversarii lor se uitau la monitorul cu rezultate împietriţi şi cu lacrimi în ochi, fără a le vine să creadă ce văd. Pentru Omega Pharma-Quick Step, acest succes a reprezentat şi o revanşă după înfrângerea administrată de Orica-GreenEdge în etapa a patra din Turul Franţei, atunci când diferenţa din contratimpul de la Nisa a fost de 75 de sutimi de secundă (ciclismul e sportul care ilustrează cel mai bine întorsăturile pe care le poate lua viaţa).

Startul Campionatelor Mondiale a fost extrem de reuşit, cu o doză mare de spectacol şi tensiune, iar dacă lucrurile vor continua astfel şi în următoarea săptămână, sunt şanse mari să li se confirme pronosticul celor care au spus că ediţia de la Florenţa va fi una dintre cele mai bune din istorie.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Cea mai dulce revanşă

  1. Cristi1993 on said:

    mai cumpara Alonso pe Euskaltel?

    • Nu, a anuntat astazi ca renunta, deoarece nu s-a inteles cu conducerea lui Euskaltel. Totusi, vrea sa se implice in ciclism, iar daca lucrurile vor merge pe drumul dorit, va avea o echipa in 2015 (cel mai probabil cu Alberto Contador lider).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: