Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a XXl-a

Image

Aproape 110 kilometri îi mai despart pe cei 144 de rutieri prezenţi în continuare în Vuelta de finalul unei aventuri de trei săptămâni pe care toţi o vor ţine minte. Startul ultimei etape va fi dat din Leganes, pe traseu vor fi plasate doar două sprinturi intermediare, iar rutierii vor parcurge nouă tururi prin Madrid. Sprinterii care au trecut de cele 11 sosiri în căţărare vor fi protagoniştii acestei runde, în care e greu de crezut că plutonul mai poate fi păcălit de o evadare sau de un atac dat târziu.

Greu de spus cine este principalul favorit la victorie, şi asta din două motive: nu sunt diferenţe mari între candidaţii la primul loc, iar echipele acestora sunt incomplete din cauza abandonurilor. Cert este că Michael Matthews, Maximiliano Richeze, Edvald Boasson Hagen, Tyler Farrar, Gianni Meersman şi Reinardt Janse Van Rensburg vor fi printre cei care vor încerca să câştige sprintul din capitala Spaniei.

Acesta va fi al şaptelea an consecutiv când Vuelta se va încheia cu o etapă în linie la Madrid. Recordul de victorii aici este deţinut de trei rutieri, toţi câştigând de câte două ori: Joaquin Olmos (1945 şi 1947), Laurent Jalabert (1993 şi 1994) şi Alessandro Petacchi (2003 şi 2005).

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: