Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a XlX-a

Image

Penultima rundă montană a Turului Spaniei pare uşoară, dar rutierii importanţi din clasamentul general nu o vor trata ca atare, deoarece tensiunea este din ce în ce mai mare. Vincenzo Nibali şi Chris Horner sunt separaţi de numai trei secunde, şi pe măsură ce cursa se apropie de final, bonificaţiile vor deveni din ce în ce mai importante. Asta înseamnă că Astana va fi dispusă să lase evadările să reuşească, în timp ce RadioShack-Leopard va dori contrariul, urmând să îşi facă simţită prezenţa mai des în fruntea plutonului.

Pe de altă parte, pentru că sâmbătă vine Angliru, o evadare ar avea şanse să reuşească, deoarece favoriţii de la general se pot gândi să îşi odihnească colegii pentru acea ultimă bătălie. Cum panta medie de pe Alto del Naranco nu e dură – doar 4,2% – e greu de crezut că diferenţele vor fi semnificative. În cazul în care o evadare va avea câştig de cauză, este posibil ca din ea să facă parte Warren Barguil, Diego Ulissi, Rigoberto Uran, Ivan Santaromita sau Nicolas Edet, care ar putea pleca în faţă pentru a-şi consolida locul întâi în ierarhia tricoului alb cu buline albastre.

Ultima dată când s-a ajuns pe Alto del Naranco, în 1997, câştigător a fost reprezentantul gazdelor, Jose Vicente Garcia Acosta, care i-a învins pe Mariano Piccoli şi Bruno Thibout. În afară de Vuelta, căţărarea din Asturia a mai fost final pentru cursa de o zi Alto del Naranco, desfăşurată între 1941 şi 2010. Printre rutierii care s-au impus acolo se numără Delio Fernandez, Federico Bahamontes, Marino Lejarreta, Abraham Olando, Jose Luis Rubiera sau Iban Mayo.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: