Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Un mare semn de întrebare

Cu doar trei etape rămase până la final, Turul Spaniei are o imensă necunoscută: cine va câştiga tricoul roşu? Lucrurile au devenit şi mai complicate după runda încheiată pe Peña Cabarga, acolo unde Chris Horner a recuperat 25 secunde din avansul pe care îl avea Vincenzo Nibali şi a demonstrat încă o dată că este cel mai bun rutier din această cursă. Acum, trei secunde mai sunt între învingătorul din 2010 şi americanul aflat aproape de un rezultat în care nu credea nimeni în urmă cu trei săptămâni.

La fel ca în 2011, Peña Cabarga a oferit un spectacol fabulos şi a avut grijă să transforme Vuelta în cel mai disputat Mare Tur din istoria recentă a ciclismului, o competiţie care se bucură de toate ingredientele posibile: dramatism, suferinţă şi răsturnări de situaţie. În acest moment, este greu de spus ce surprinde mai mult: faptul că Horner se află într-o formă fantastică, pe care un rutier poate o atinge doar o dată în carieră, sau că Nibali a suferit în ultimele etape, după ce timp de două săptămâni a controlat fără probleme cursa.

Următoarele două etape vor fi unele de luptă pentru Chris Horner, şi nu doar cu Vincenzo Nibali, ci şi cu istoria, americanul de la RadioShack-Leopard fiind aproape de o surpriză imensă, aceea de a deveni cel mai vârstnic câştigător al unui Mare Tur. Şi ce scenă mai potrivită ar putea fi pentru ultima înfruntare dintre aceşti doi rutieri decât teribilul Angliru, care se arată la orizont din ce în ce mai ameninţător?!

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: