Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a XVlll-a

Image

Este una dintre cele mai aşteptate runde de la această ediţie, nu doar pentru că Turul Spaniei se apropie de final, dar şi pentru că precedenta vizită pe Peña Cabarga a oferit un duel fantastic, încă proaspăt în memoria tuturor. În 2011, Juan Jose Cobo şi Chris Froome au ajuns aici separaţi de numai 22 de secunde, iar după un duel fabulos, ciclistul echipei Sky s-a impus şi a relansat lupta pentru tricoul roşu.

De această dată, înainte de Peña Cabarga, lider este Vincenzo Nibali, al cărui avans în faţa lui Chris Horner e de 28 de secunde. Deşi pantele explozive (medie – 9,2%, maximă 20%) ale căţărării în lungime de 5,9 kilometri nu i se potrivesc în mod special, americanul mai mult ca sigur îl va ataca pe adversarul său, pentru a vedea dacă ce s-a întâmplat pe Aramón Formigal a fost o excepţie sau o primă fisură în armura italianului. Dintre cei doi, Nibali cunoaşte ascensiunea de final, el sosind pe locul doi la ediţia din 2010 şi pe 15 la ediţia în 2011, cu întârzieri de 20, respectiv 51 de secunde.

Joaquim Rodriguez pare principalul favorit la victorie, nu doar datorită pantelor de pe Peña Cabarga (care l-au purtat spre un succes de etapă în urmă cu trei ani), ci şi atacului dat în etapa de luni, când a arătat că se află pe un drum ascendent. Alejandro Valverde va fi şi el un candidat la primul loc pe ascensiunea din Cantabria (deşi nu o cunoaşte), la fel ca Igor Anton, cu condiţia ca bascul să îşi intre în sfârşit în formă. Spre deosebire de precedentele runde montane, câştigate de rutieri prezenţi în evadare, acum nu va mai fi loc de surprize, deoarece lupta pentru clasamentul general devine din ce în ce mai intensă, pe măsură ce plutonul se apropie de Madrid.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: