Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta, fără stăpân pe plat

În 2009 şi 2010, HTC-Columbia i-a adus la start pe André Greipel, respectiv Mark Cavendish, şi a controlat perfect etapele de plat din Turul Spaniei. În 2011, a venit rândul lui Liquigas să facă asta, pentru Peter Sagan, în timp ce anul trecut, Argos Shimano l-a ajutat pe John Degenkolb să obţină nu mai puţin de cinci victorii de etapă.

La ediţia din 2013, se poate spune că sprinterii nu au beneficiat de atât de multe ocazii şi că puţinele oportunităţi au avut şi nişte capcane pe traseu, însă motivul principal pentru care o singură etapă s-a încheiat cu un sprint masiv a fost că nu a existat o echipă care să controleze autoritar plutonul şi să impună respect. Simţind acest lucru, tot mai mulţi rutieri au încercat să dea lovitura  şi au reuşit, lista celor care au câştigat cuprinzând de la oameni de clasice (Zdenek Stybar) până la ciclişti de general (Bauke Mollema).

În aceste condiţii, se pune logic întrebarea: vor fi sprinterii capabili să îşi adjudece etapa care se va încheia la Madrid? Aceasta va fi scurtă (doar 110 kilometri), nu va avea nicio căţărare pe traseu, dar la cât de nebună a fost Vuelta până acum, nu ar fi deloc exclus ca unii rutieri să încerce o acţiune à la Vinokourov şi să ia din nou prin surprindere plutonul.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: