Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a XVll-a

Image

Cu câteva zile înainte de Madrid, puţini sprinteri au mai rămas în cursă, lista celor care au abandonat fiind mai impresionantă decât cea a rutierilor care au ales să continue. Pentru a face să conteze efortul depus de ei în Pirinei, echipele acestora trebuie să controleze perfect evadarea care se va forma miercuri, în etapa a XVll-a, când mulţi ciclişti vor încerca să profite atât de vânturile laterale, cât şi de faptul că pe traseu se vor afla două căţărări de categoria a treia.

Încă o dată, Michael Matthews va fi unul dintre favoriţi, runda care se va încheia la Burgos reprezentând penultima sa şansă de a bifa un un al doilea succes în acest Tur al Spaniei. Datorită lui Warren Barguil, Argos-Shimano poate fi foarte mulţumită de prestaţia sa în Vuelta, dar asta nu înseamnă că formaţia olandeză nu va încerca să îi aducă într-o poziţie cât mai bună pe cei doi sprinteri ai săi – Nikias Arndt şi Reinardt Janse Van Rensburg. Fără contract pentru sezonul viitor, Tyler Farrar va fi disperat să obţină o victorie, la fel ca Maximiliano Richeze, un rutier exasperat deja de câte clasări pe podium a adunat.

Va fi a 16–a sosire din istorie la Burgos, oraş care şi-a făcut debutul în Vuelta în urmă cu 47 de ani, când victoria i-a revenit olandezului Henk Nijdam. Cele mai multe succese aici au fost obţinute de italianul Alessandro Petacchi (3), în timp ce Mark Cavendish este rutierul care s-a impus la precedenta sosire, în 2010, după un sprint la care i-a învins pe Thor Hushovd şi Daniele Bennati.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: