Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Milano-San Remo 2014 – un nou traseu

Image

În urmă cu un an, când Vincenzo Nibali a terminat “La Primavera” pe locul al treilea, organizatorii au început să se gândească la schimbarea traseului, astfel încât celebra clasică să se încheie odată cu coborârea de pe Poggio, iar atacanţii să aibă şanse mai mari la victorie. Această modificare nu a fost aplicată, însă ceva tot s-a întâmplat: RCS Sport a eliminat căţărarea Le Manie şi a introdus una nouă: Pompeiana, care are cinci kilometri lungime, pantă medie 5% şi pantă maximă 14%. În plus, noua ascensiune va figura pe traseu între Cipressa şi Poggio, cu doar 21 de kilometri înainte de final.

Ce înseamnă toate acestea? Că sprinterii pot să îşi ia adio de la o victorie în “La Classicisima”, cel puţin în următorii cinci ani. Personal, cred că este o decizie greşită a organizatorilor, care le-au refuzat mai multor ciclişti şansa de a lupta la victorie şi au transformat clasica italiană într-o nouă cursă rezervată atacanţilor şi puncheurilor, aceştia deja având destule oportunităţi pe parcursul unui sezon.

Traseul de până acum era perfect, deoarece le oferea oportunităţi tuturor rutierilor – sprinteri, puncheuri sau oameni de clasament general. Din 2014, acea incertitudine apetisantă privind categoria care va oferi învingătorul va dispărea, iar imaginile cu Mark Cavendish sau Oscar Freire câştigând pe Italo Calvino vor părea scoase din istoria de demult a ciclismului.

Single Post Navigation

5 thoughts on “Milano-San Remo 2014 – un nou traseu

  1. Cristi1993 on said:

    Acest traseu i se protriveste si mai bine lui Peter Sagan deoarece nu permite altui sprinter sa ajunga sa se lupte cu el la victorie.Cred ca va domina categoric acesta cursa in urmatorii multi ani.

  2. Desi sunt oftopic cred ca ar fi interesant sa scri un articol despre nebunia care-i acum la UCI; despre traseul din Milano-San Remo sa vedem cum va fi prima editie cu acest traseu poate totusi sprinterii mai au sanse

  3. mihaicc on said:

    Si ce au imaginile cu Zabel? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: