Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

O ştire momentan neconfirmată spune că familia Amaury are de gând să vândă în viitorul apropiat Amaury Sport Organisation. Condusă de Jean-Etienne Amaury, compania înfiinţată în 1922 este cunoscută pentru portofoliul bogat de competiţii sportive pe care îl deţine. Printre cursele organizate de ASO se numără Turul Franţei, Turul Spaniei, Paris-Nisa, Criteriul Dauphiné, Paris-Roubaix, Flèche Wallonne, Liège–Bastogne–Liège, Raliul Dakar sau Maratonul de la Paris. Dacă informaţia care circulă în presa din Hexagon se va confirma, iar ASO va fi vândută, este posibil ca întreaga structură să ajungă în proprietatea Qatarului, o ţară cu care partea franceză a avut şi continuă să aibă numeroase colaborări.

Lance Armstrong a returnat medalia de bronz obţinută în cursa de contratimp, la Jocurile Olimpice din 2000. Acel rezultat i-a fost şters din palmares americanului, la fel ca toate cele din perioada 1998-2011, pentru dopaj organizat. Contratimpul din Australia a fost câştigat de rusul Viatcheslav Ekimov, care a fost urmat de Jan Ullrich. Spaniolul Abraham Olano a terminat pe locul al patrulea şi în mod normal ar fi trebuit să urce pe trei, dar Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat că medalia de bronz va rămâne fără un posesor.

Înfiinţată în 2009, echipa Christina Watches vrea să fuzioneze la finalul acestui sezon, astfel încât să ajungă în eşalonul Pro Continental începând cu 2014. Deşi momentan nu au fost oferite mai multe informaţii, se pare că gruparea cu care se va alia este Amore&Vita, una dintre cele mai vechi formaţii din pluton. Din lotul Christinei Watches fac parte mulţi rutieri cunoscuţi, ca Stefan Schumacher, Constantino Zaballa sau Martin Pedersen. În cazul în care mişcarea se va realiza până la urmă, obiectivul noii echipe va fi să primească o invitaţie pentru Turul Italiei.

Sojasun este foarte aproape să se desfiinţeze, dacă nu va găsi un sponsor până la 1 octombrie. Ştirea a fost confirmată de managerul echipei franceze, Stéphane Heulot, care a declarat că vina principală o poartă situaţia economică foarte delicată din prezent. Apărută în 2009, Sojasun e una dintre cele patru grupări din Hexagon cu licenţă Pro Continentală, iar sezonul acesta a obţinut cinci victorii, în Étoile de Bessèges, Turul Andaluziei, Turul Luxemburgului şi Turul Portugaliei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: