Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a XV-a

Image

De parcă nu ar fi fost suficient că etapa de duminică este cea mai lungă de la ediţia cu numărul 68 – 224,9 kilometri – organizatorii le-au pregătit rutierilor şi patru căţărări de categoria întâi. Startul va fi dat din Andorra, gazda rundei precedente, iar drumul va începe să urce imediat, până la 1720 de metri altitudine, acolo unde se termină Puerto del Cantó. Aceasta va fi urmată de Puerto de la Bonaigua, ascensiune ce va preceda o lungă coborâre, pe care cicliştii îşi vor putea trage sufletul.

Cum apare în ultimul sfert al etapei, Col du Port de Balés (căţărare rămasă în memoria tuturor pentru faimosul incident pe care Andy Schleck l-a avut la ediţia din 2010 a Turului Franţei) va putea reprezenta o excelentă rampă de lansare pentru cei interesaţi strict de victorie. După aceasta, până la final va mai rămâne Peyragudes (16,7 kilometri lungime, pantă medie 4,7%), o ascensiune pe care pantele grele alternează cu cele uşoare. Actorii principali vor fi tot cei din top zece, mai ales că mulţi sunt dornici să îşi ia revanşa după ceea ce s-a întâmplat şi să urce în clasamentul general. Totuşi, nu este exclus ca o evadare să reuşească din nou, deoarece vremea se anunţă încă o dată nefavorabilă.

Nu va fi prima vizită a Turului Spaniei în Franţa, dar va fi cea dintâi sosire la Peyragudes. Căţărarea din Hexagon şi-a făcut debutul într-un Mare Tur sezonul trecut, în Le Tour, atunci când Alejandro Valverde (care acum cere anularea etapei, din cauza condiţiilor meteo) a câştigat după o evadare. Rutierul echipei Movistar a terminat cu un avans de 19 secunde în faţa britanicilor Chris Froome şi Bradley Wiggins. Tot atunci, Vincenzo Nibali a fost al şaptelea.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: