Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Nibali, tot mai aproape de Madrid

A doua treime a Turului Spaniei s-a încheiat, iar Vincenzo Nibali arată o încredere şi o siguranţă ce par impenetrabile. Lider în clasamentul general şi foarte constant până acum, italianul a demonstrat pe Collada de la Gallina că este cel mai puternic dintre favoriţi, iar tricoul roşu pe care îl poartă după contratimpul individual de la Tarazona are toate şansele să rămână în posesia sa până la finalul cursei. Fără să aibă o echipă extrem de puternică, dar şi fără să fie nevoit să atace, “Rechinul” controlează perfect Turul Spaniei, ca un adevărat “patron” al plutonului, încrezător că victoria la general depinde doar de el, şi nu de adversarii care au început să piardă timp.

Singurul care rămâne relativ aproape de Nibali este Chris Horner, însă parcă nici americanul nu îi poate pune probleme serioase acestuia. Deşi au mai rămas cinci sosiri în căţărare, între care şi celebrul Angliru, lupta din Vuelta pare să se rezume la celelalte locuri de pe podium, de care sunt interesaţi Horner, Alejandro Valverde şi Joaquim Rodriguez. Nibali va avea propria cursă, al cărei final îl poate găsi în clubul select al cicliştilor care au făcut dubla Il Giro-Vuelta în acelaşi sezon.

În încheiere, îi cedez cuvântul lui Marco Pastonesi, jurnalistul cotidianului Gazzetta dello Sport, cu care am vorbit la finalul etapei: “Nibali a dovedit încă o dată că este liderul ciclismului italian. Mă bucur mult pentru el, mai ales că e un rutier despre care pot să spun fără probleme că este curat. Arată din ce în ce mai puternic, iar victoria în Vuelta e şi mai aproape acum. În mod normal, va termina la un nivel foarte ridicat această cursă, ceea ce înseamnă că se va prezenta într-o formă bună la Florenţa, unde va fi unul dintre favoriţi”.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: