Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a Xll-a

Image

A trecut aproape o săptămână de la ultima etapă de plat din Turul Spaniei, iar sprinterii se pregătesc acum de o nouă oportunitate, pe care nu au voie să o rateze. Joi, plutonul va ajunge la Tarragona, şi chiar dacă pe final se urcă puţin, nu aceasta va fi problema, ci drumul foarte sinuos, care include mai multe viraje periculoase. Echipele sprinterilor vor trebui să fie foarte atente nu doar la acest aspect, dar şi la atacurile care mai mult ca sigur vor fi date acolo.

Michael Matthews va porni ca principal favorit la o victorie pe care o aşteaptă încă de când s-a impus la Lago de Sanabria. În mod normal, Argos-Shimano ar trebui să îl ofere pe adversarul australianului, care ar putea fi Nikias Arndt sau Ramon Sinkeldam. Gianni Meersman se va implica şi el la sprint, la fel ca Tyler Farrar şi Maximiliano Richeze, un rutier dornic să obţină primul succes pe şosea într-un Mare Tur (argentinianul are două succese în Giro 2007, primite după descalificarea lui Alessandro Petacchi).

Va fi a 12-a sosire din istorie la Tarragona, oraş care şi-a făcut debutul în Vuelta la cea de-a doua ediţie, când a câştigat Salvador Cardona Balbastre, ciclist rămas în istorie pentru că a fost primul spaniol învingător într-o etapă din Le Tour (1929). Singurul rutier cu două victorii aici este Delio Rodriguez (1942 şi 1947), ibericul fiind şi recordmanul de succese în Turul Spaniei (39). La ultima vizită, în urmă cu 13 ani, câştigător la Tarragona a fost Abraham Olano.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: