Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

7 pentru 3 locuri

Aşa cum era de aşteptat, contratimpul individual desfăşurat în jurul oraşului Tarazona a schimbat configuraţia clasamentului general din Vuelta şi a dus la realizarea unor diferenţe interesante, eliminându-i pe câţiva rutieri din lupta pentru podium, pentru care mai luptă acum doar şapte oameni: Vincenzo Nibali, Nicholas Roche, Alejandro Valverde, Chris Horner, Joaquim Rodriguez, Domenico Pozzovivo şi Ivan Basso. Cum primii patru sunt grupaţi în mai puţin de un minut, mulţi sunt tentaţi să spună că doar ei se vor bate pentru primele trei poziţii, însă căţărările dure care urmează s-ar putea să îi contrazică.

Un lucru cert după etapa de miercuri e că Nibali îşi găseşte forma cu fiecare zi care trece, iar dacă lucrurile vor continua pe acelaşi făgaş, finalul de la Madrid l-ar putea găsi pe “Rechin” în tricoul roşu. Deşi a coborât pe patru, Horner pare să fie principalul adversar al italianului, deoarece este dispus să rişte şi să atace, spre deosebire de Valverde, care a adoptat o atitudine defensivă până acum. Un mare semn de întrebare stă în dreptul lui Joaquim Rodriguez, care nu a atacat deloc în prima jumătate a cursei şi trebuie să facă asta cât mai curând dacă mai vrea victoria la general. În schimb, Domenico Pozzovivo pare într-o dispoziţie excelentă şi următoarele etape montane pot consemna urcarea acestuia în ierarhia generală, micuţul italian fiind avantajat nu doar de căţărări, ci şi de vremea foarte bună.

Revenind la contratimpul din etapa a Xl-a, acesta a consemnat o semi-surpriză în privinţa câştigătorului, care s-a numit Fabian Cancellara. Elveţianul a mers fantastic nu doar pe coborâre, ci şi pe căţărarea de categoria a treia, şi s-a impus cu un avans de 37 de secunde în faţa germanului Tony Martin, dublul campion al lumii la această disciplină. Succesul din Tarazona are darul de a face şi mai interesante Mondialele de la Florenţa, programate la finalul lunii. Acolo, la ce formă a arătat Cancellara în acest Tur al Spaniei, este foarte posibil să ţintească victoria atât la contratimp, cât şi în cursa pe şosea.

Single Post Navigation

One thought on “7 pentru 3 locuri

  1. Cristi1993 on said:

    Daca Thibaut Pinot nu va avea probleme pe coborare are si el sansa lui la podium pt ca pe catarari ce vor urma el se descurca de minune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: