Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a Xl-a

Image

Singurul contratimp individual de la această ediţie se va desfăşura în jurul oraşului Tarazona, pe distanţa de 38,8 kilometri, şi va avea un traseu valonat, ce va include şi o căţărare de categoria a treia. Este vorba despre Alto del Moncayo (nouă kilometri lungime, pantă medie 4,1%), o ascensiune ce va conta în lupta de la distanţă pe care o vor da oamenii de clasament general. Aflat în roşu după victoria obţinută pe Alto de Hazallanas, Chris Horner se bucură de un avans de 43 de secunde în faţa lui Vincenzo Nibali, însă chiar dacă în trecut a mers bine în contratimpurile valonate (Turul Ţării Bascilor 2010, Turul Californiei 2011), şansele sale să fie lider şi la finalul zilei sunt destul de mici, mai ales că italianul a progresat mult de când colaborează cu Gianni Sala şi Matteo Flamigni, doi cunoscuţi specialişti în telemetrie.

Clasat pe locul patru la general, Alejandro Valverde ar trebui să facă un contratimp bun, care să îl ajute să urce pe podium la jumătatea cursei. În ceea ce îl priveşte pe Joaquim Rodriguez, acesta nu are voie să vină cu o întârziere mare, mai ales că ecartul dintre el şi Nibali sau Valverde este deja însemnat după cinci finişuri în căţărare. Lupta pentru victoria de etapă se va da între Tony Martin şi Fabian Cancellara, cu menţiunea că germanul porneşte ca principal favorit, nu doar prin prisma celor două titluri mondiale câştigate în 2011 şi 2012, dar şi pentru că elveţianul nu s-a menajat în etapele montane, unde a tras din greu pentru Chris Horner. În afară de cei doi, Lieuwe Westra, Tanel Kangert, Stef Clement, Marco Pinotti şi Luis Leon Sanchez vor fi alţi ciclişti de urmărit în contratimpul de miercuri.

Un oraş cu puţin peste 11 000 de locuitori, Tarazona va găzdui pentru prima dată un finiş de etapă în Vuelta. Localitatea din comunitatea autonomă Aragon s-a aflat pe traseu şi în 2012, dar atunci a figurat ca oraş de start, în runda a şasea, încheiată în căţărare, la Jaca, şi câştigată de Joaquim Rodriguez.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: