Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a X-a

Image

Runda de luni (a patra pe care caravana o va petrece în Andaluzia) va fi cea mai dificilă din prima parte a Turului Spaniei, în meniu fiind incluse două căţărări repertoriate, ultima urmând să îşi facă apariţia chiar la final. Profilul etapei, dar şi oboseala acumulată de pluton până acum, vor reprezenta un imbold suplimentar pentru cei dispuşi să se aventureze într-o evadare. În ceea ce îi priveşte pe rutierii de clasament general, etapa a zecea va fi ocazia de a afla cine are şanse mari la tricoul roşu, 11 oameni fiind grupaţi acum în doar un minut şi jumătate.

Traseul de luni este valonat, dar prima ascensiune repertoriată – Alto de Monachil – va apărea târziu, după 150 de kilometri de la start. Aici se va realiza o primă selecţie destul de serioasă în pluton, înainte de Alto de Hazallanas, care îşi va face debutul în Turul Spaniei. O căţărare de categorie specială, aceasta are 15,8 kilometri lungime, pantă medie 5% şi se remarcă prin desele schimbări de ritm, din cauza cărora mulţi ciclişti vor avea probleme. Ultima porţiune include şi o scurtă coborâre, înainte ca drumul să urce din nou, chiar pe final, la o pantă medie de 9%.

Katusha va fi echipa aflată sub presiune luni, deoarece va trebui să apere tricoul roşu al lui Daniel Moreno şi să tragă după cicliştii care vor ataca. Unul dintre aceştia va fi Alejandro Valverde, aflat în continuare în căutarea unui succes prin care să-şi legitimize pretenţiile la primul loc din clasament. În afară de medaliatul cu bronz mondial, Chris Horner, Sergio Henao, Nicholas Roche şi Leopold König, precum şi Joaquim Rodriguez, colegul lui Moreno, sunt alţi rutieri aşteptaţi să lupte pentru a obţine victoria la Alto de Hazallanas.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: