Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Care e jocul Katushei?

Daniel Moreno a câştigat la Valdepeñas de Jaén, trecându-şi în palmares a doua victorie de etapă în Vuelta 2013. Mai important a fost că spaniolul a îmbrăcat la sosire tricoul roşu, îndeplinindu-şi astfel celălalt obiectiv pe care şi-l fixase pentru cursa de pe teren propriu. Astfel, aproape de jumătatea competiţiei, ciclistul în vârstă de 31 de ani se află pe primul loc al clasamentului general, acolo unde mulţi erau convinşi că va fi mult mai titratul său coleg, Joaquim Rodriguez. Tocmai de aceea, merită pusă întrebarea: ce va face Katusha de acum încolo?

Primele nouă etape ale Turului Spaniei au arătat un Daniel Moreno aflat poate în cea mai bună formă a carierei, un Moreno dornic să demonstreze de ce este în stare şi motivat să conteze în ierarhia generală a unei curse de trei săptămâni, fără ca asta să însemne că există o rivalitate între el şi compatriotul său de la Katusha. Mai degrabă, tot ce face actualul lider al cursei reprezintă o diversiune, pentru a atrage atenţia şi presiunea care în mod normal l-ar fi înconjurat pe Rodriguez.

Venit din Turul Franţei, acolo unde a dat totul în ultima săptămână pentru a prinde podiumul, “Purito” încă nu a ajuns la cel mai ridicat nivel, cea mai bună dovadă fiind etapa încheiată la Valdepeñas de Jaén, unde nu a fost în stare să îl depăşească pe Alejandro Valverde în lupta pentru locul al doilea. Catalanul mai are nevoie de câteva zile pentru a se apropia de forma dorită, iar până atunci, îl va lăsa pe Daniel Moreno să stea în lumina reflectoarelor, o situaţie win-win pentru amândoi.

Practic, Joaquim Rodriguez are de ce să fie mulţumit după prima jumătate a Turului Spaniei, deoarece nu a pierdut mult timp în raport cu adversarii săi şi şi-a conservat energia. În mod normal, dacă lucrurile vor merge conform planului, “Purito” îşi va lua în primire rolul de lider al Katushei în a doua parte a cursei şi va da asaltul pentru tricoul roşu în etapele dificile din nordul ţării.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: