Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a lX-a

Image

Joaquim Rodriguez este numele aflat pe buzele tuturor atunci când vine vorba despre rutierul cu cele mai mari şanse la victorie în etapa de duminică. Şi aceasta, deoarece Turul Spaniei va reveni pe Valdepeñas de Jaén, o căţărare ce îi convine de minune lui “Purito”, în condiţiile în care este scurtă – doar un kilometru – şi are pantă maximă 30%. Înainte să se ajungă acolo, plutonul va trece peste Alto de los Frailes, o ascensiune de categoria a doua; plasată cu 16 de kilometri înainte de final, aceasta nu va reprezenta o miză pentru favoriţi, dar este posibil ca echipele lor să imprime un ritm puternic, astfel încât să le creeze probleme adversarilor.

Odată ajunşi pe Valdepeñas de Jaén, cicliştii vor trebui să aştepte momentul potrivit pentru a ataca, iar acesta va veni cu 300 de metri rămaşi până la sosire, orice acţiune începută mai devreme fiind sortită eşecului, deoarece pantele dure ale căţărării din Andaluzia îi vor împiedica pe rutieri să păstreze o viteză ridicată prea mult timp. Dacă Rodriguez – care încă nu este la 100% – nu va putea accelera în stilul caracteristic, atunci în scenă va intra colegul său de la Katusha, Daniel Moreno, care a câştigat deja o etapă în Vuelta 2013.

Alejandro Valverde poate juca şi el o carte importantă, la fel ca Sergio Henao şi Carlos Betancur, cu condiţia ca sud-americanii să îşi fi regăsit picioarele şi forma bună. Lider dupa etapa de sâmbătă, Nicholas Roche ar trebui să păstreze tricoul roşu, mai ales că în trecut a venit bine pe Valdepeñas de Jaén. În afară de irlandez, şi Philippe Gilbert poate face o figură frumoasă, belgianul fiind recomandat la obţinerea unui rezultat bun de evoluţia din prima săptămână a cursei.

Va fi doar a treia sosire din istorie la Valdepeñas de Jaén, după 2010 şi 2011. La primul finiş acolo, Igor Anton a câştigat cu un avans de o secundă în faţa lui Vincenzo Nibali. Un an mai târziu, victoria i-a revenit lui Joaquim Rodriguez, al patrulea clasat pe căţărarea din Andaluzia la ediţia precedentă.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: