Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a Vlll-a

Image

A doua zi petrecută în Andaluzia aduce şi primul finiş adevărat la altitudine de la această ediţie, unul inedit pentru Turul Spaniei: Alto de Peñas Blancas, o căţărare în lungime de 14,5 kilometri, cu pantă medie 6,6% şi maximă 12,5%. Prima parte a ascensiunii este mai dificilă, drumul devenind mai regulat în a doua jumătate, aspect din cauza căruia e greu de crezut că pot apărea diferenţe mari la final între oamenii de general. În plus, cum Vuelta se află încă în prima săptămână, iar favoriţii nu sunt dispuşi să arunce în joc tot ce au, o evadare va avea şanse să ajungă prima la final.

Mai mult ca sigur, etapa va consemna atacuri ale lui Alejandro Valverde şi Joaquim Rodriguez, ciclişti care au deja o întârziere de ordinul zecilor de secunde în raport cu liderul cursei, Vincenzo Nibali. Italianul a spus că nu e interesat să păstreze tricoul roşu, însă asta nu înseamnă că va îşi va permite să piardă timp dacă spaniolii vor ataca. Aflaţi într-o formă foarte bună, Chris Horner şi Nicholas Roche ar trebui să fie şi ei protagonişti pe Alto de Peñas Blancas, la fel ca Sergio Henao, columbianul fiind dornic să arate că rămâne unul dintre candidaţii la un loc pe podium, în ciuda sincopelor de până acum.

Dintre cicliştii fără pretenţii la ierarhia generală, care şi-au fixat ca obiectiv o victorie de etapă, trei oameni îmi atrag atenţia: Samuel Sanchez, Leopold König şi André Cardoso, cu un plus pentru ultimii doi, care au impresionat în ultima vreme (Konig în runda a doua din Vuelta, iar Cardoso în Turul Burgosului, unde a venit pe locul cinci). Dacă Sanchez are deja un palmares solid, cehul şi portughezul caută victorii ce le pot redefini cariera, iar dorinţa imensă de a se face remarcaţi îi poate transforma în revelaţiile Turului Spaniei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: