Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a Vll-a

Image

La Mairena del Aljarafe, localitatea andaluză unde caravana va ajunge vineri, sprinterii vor avea ultima ocazie de a câştiga o etapă în această primă săptămână a Turului Spaniei. Traseul nu are nicio căţărare repertoriată, iar finalul, chiar dacă înregistrează o uşoară diferenţă de nivel, le este rezervat sprinterilor puri. Tocmai de aceea, nu ar fi exclus ca Orica-GreenEdge să încerce varianta Leigh Howard, asta deşi compatriotul lui, Michael Matthews, e lider în clasamentul pe puncte şi a declarat că are ca obiectiv obţinerea unei a doua victorii, după cea de la Lago de Sanabria, până la finalul cursei.

Anul acesta, în cursele din Europa, Maximiliano Richeze a terminat de cinci ori pe podium, fără să obţină o victorie. Plasamentul greşit sau sprintul deschis prea devreme, acestea au fost principalele cauze pentru care argentinianul nu a terminat primul într-o cursă de pe Bătrânul Continent. Dacă va remedia aceste probleme şi va avea puţin noroc, este posibil să îl vedem pe Richeze învingător la Mairena del Aljarafe. În afară de el şi cei doi ciclişti de la Orica-GreenEdge, în cărţi pentru un succes vor mai fi Ramon Sinkeldam şi Gianni Meersman. Un rol important în stabilirea câştigătorului l-ar putea avea configuraţia ultimului kilometru, acolo unde îşi vor face apariţia un sens giratoriu şi un viraj în care poziţionarea va fi esenţială.

Cum vineri se va ajunge în Andaluzia, plutonul va trece prin Sevilla, unul dintre cele mai importante oraşe ale regiunii, şi totodată, localitatea natală a lui Antonio Piedra. Rutierul echipei Caja Rural a devenit cunoscut după ce a câştigat etapa a 15-a a ediţiei din 2012. Aflat atunci în evadare, Piedra s-a impus la Lagos de Covadonga şi i-a adus formaţiei pentru care evoluează primul succes în Vuelta.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: