Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a Vl-a

Image

Traseul rundei de joi va fi poate cel mai prietenos cu cicliştii de până acum, aceştia având puţini metri de urcat. Dacă miercuri evadarea nu a reuşit, deşi la un moment dat părea că poate păcăli plutonul, este şi mai greu de crezut că acum va avea vreo şansă. Tocmai de aceea, Michael Matthews va porni ca favorit, mai ales după ce miercuri a câştigat categoric etapa încheiată la Lago De Sanabria, confirmând astfel o parte din aşteptările puse în el încă din 2010, când a obţinut titlul mondial la tineret.

În mare, adversarii australianului vor fi aceiaşi ca miercuri – Gianni Meersman, Maximiliano Richeze (care pare din ce în ce mai aproape de prima victorie a carierei într-o cursă majoră), Tyler Farrar, Nikias Arndt, Edvald Boasson Hagen şi Greg Henderson – dar nu ar trebui să mire pe nimeni dacă la final îşi vor mai face apariţia Barry Markus, Andrew Fenn, Francesco Lasca şi Lloyd Mondory. În cazul în care aceştia nu îi vor putea pune probleme lui Matthews, atunci australianul va deveni primul dublu învingător de etapă de la această ediţie.

Plutonul va ajunge după şapte ani la Caceres, capitala provinciei omonime. În 2006, germanul Erik Zabel, aflat la acea vreme pe final de carieră, i-a învins pe Thor Hushovd şi Jean-Patrick Nazon, obţinând a 19-a victorie într-un Mare Tur.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: