Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a V-a

Image

Puţinii sprinteri prezenţi în Turul Spaniei au avut multe de îndurat în primele zile ale competiţiei, dar toate eforturile pe care le-au făcut vor fi uitate miercuri, atunci când vor beneficia de cea dintâi ocazie de a obţine un succes, deşi la fel de adevărat este că etapa a cincea nu poate fi catalogată ca fiind uşoară, deoarece pe traseu sunt plasate două căţărări de categoria a treia, iar finalul vine după o serie de dealuri scurte.

Multă lume îl vede pe Tyler Farrar favorit, dar nimic nu îl recomandă pe american la acest statut. A obţinut un singur succes în 2013 (şi acela pe teren propriu, în Turul Californiei) şi nu a mai câştigat o etapă într-un Mare Tur de doi ani. În plus, Farrar nici nu are la dispoziţie un “trenuleţ” convingător, aşa cum e cazul cu Argos-Shimano, care îl poate proteja şi scoate în faţă pe Nikias Arndt. Germanul este un debutant, însă a impresionat pe dealurile din Cursa Arctică a Norvegiei şi are un kick ce îl poate ajuta să facă diferenţa împotriva adversarilor din Vuelta.

În afară de Arndt, echipa olandeză poate miza şi pe sud-africanul Reinardt Janse Van Rensburg, într-o situaţie similară aflându-se şi Orica-GreenEdge, care are tot două variante, Michael Matthews şi Leigh Howard. Aici, luându-se în considerare forma şi rezultatele din ultima vreme, logic ar fi să se meargă pe Matthews. Edvald Boasson Hagen şi Gianni Meersman vor fi alţi rutieri de urmărit, la fel ca Barry Markus, talentatul sprinter batav al lui Vacansoleil, care i-ar putea surprinde pe mulţi în acest Tur al Spaniei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: