Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Moreno şi Cancellara

Un “locotenent” fidel ani de zile, un om care întotdeauna i-a fost alături liderului său, Daniel Moreno a ieşit în cele din urmă de sub umbra aruncată de Joaquim Rodriguez, în ceea ce cu siguranţă va rămâne cel mai bun sezon al carierei sale. După ce în primăvară s-a impus în Flèche Wallonne, ibericul a câştigat acum o etapă în Vuelta, devenind doar al cincilea rutier din istorie care reuşeşte această performanţă în acelaşi an (Bernard Hinault, Laurent Jalabert, Alejandro Valverde şi Joaquim Rodriguez sunt ceilalţi ciclişti aflaţi pe listă). Succesul de marţi a fost planificat încă de dimineaţă, atunci când Moreno a discutat cu Rodriguez şi i-a spus că va încerca un atac, motivaţia fiind cu atât mai mare, cu cât spaniolul are o casă la Fisterra.

La fel ca în 2011, când “a spart gheaţa” în cursa de pe teren propriu, Moreno a câştigat etapa a patra, însă nu mult a lipsit ca rutierul Katushei să fie prins de un Fabian Cancellara care probabil l-ar fi ajuns dacă nu se termina brusc “lumea”. Locul secund al elveţianului contează mai puţin, mult mai important este ce a arătat acesta pe o ascensiune care li se potrivea puncheurilor. Cancellara a fost capabil să accelereze puternic, ducând un ritm îndelungat mult timp şi făcându-le viaţa dificilă celorlalţi rutieri, demonstrând astfel că se află pe drumul cel bun pentru a-şi împlini visul, câştigarea titlului mondial pe şosea, la Florenţa, acolo unde sunt toate şansele să vedem cea mai disputată ediţie din ultimii ani.

Pentru ca Vuelta să fie şi mai nebună, liderul clasamentului general s-a schimbat încă o dată, a patra oară în patru zile, o situaţie care a mai fost întâlnită în 1948, 1987 şi 2011. Chris Horner a pierdut tricoul roşu, acesta ajungând la Vincenzo Nibali, care a fost întors din drum de organizatori pentru a urca pe podium la finalul zilei. Cum etapele următoare le sunt favorabile sprinterilor, italianul ar trebui să ajungă în Andaluzia pe primul loc în ierarhia generală, dar la cum au decurs lucrurile până acum în Turul Spaniei, nimic nu este sigur.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: