Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Roche, candidat la top zece

Irlanda are un an extraordinar în ciclism: după ce Daniel Martin a câştigat Turul Cataluniei, Liège–Bastogne–Liège şi o etapă din Turul Franţei, a venit rândul lui Nicholas Roche să se facă remarcat, trecând victorios linia de sosire într-o cursă în care tatăl său, mult mai celebrul Stephen Roche, nu a participat decât o singură dată, fără a obţine vreun succes. Mult mai matur decât în urmă cu câţiva ani, când ataca doar pentru a sfârşi epuizat, Roche a dovedit inteligenţă pe finalul etapei de duminică şi a bifat primul succes al carierei într-un Mare Tur, care i-a adus şi tricoul de cel mai bun căţărător, dar a şi confirmat intenţiile sale la ocuparea unei poziţii cât mai bune într-un clasament general foarte deschis, mai ales la locurile 4-10.

Fără să fie o ascensiune dificilă, Alto Do Monte Da Groba a scos din calcule câţiva rutieri şi a schimbat ierarhia internă a unor echipe. Spre exemplu, după ce Sergio Henao a clacat absolut inexplicabil, Sky va miza pe Rigoberto Uran, care lasă impresia că ar putea atinge din nou nivelul avut în Giro. Speranţele lui Euskaltel aproape au dispărut, după ce Samuel Sanchez şi Igor Anton parcă au avut picioarele blocate pe căţărarea de categoria întâi, singura şansă a bascilor la un top zece fiind Mikel Nieve. Tocmai de aceea, cel mai probabil, Euskaltel se va axa doar pe victorii de etapă de acum încolo. În fine, şi Carlos Betancur a dezamăgit crunt, columbianul plătind tribut pentru cele trei luni petrecute în afara competiţiilor, dar şi pentru răceala care l-a chinuit la începutul lui august.

Printre atâtea decepţii, au existat şi doi ciclişti despre care se poate spune că au impresionat (având în vedere vârsta lor), Chris Horner şi Haimar Zubeldia. Nebăgaţi în seamă de nimeni, veteranii lui RadioShack-Leopard au ajuns în partea superioară a ierarhiei şi promit multe lucruri frumoase în continuare, cu un plus pentru american, a cărui motivaţie imensă are toate şansele să se transforme într-o victorie memorabilă în una dintre numeroasele sosiri la altitudine.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: