Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a lll-a

Image

Cu excepţia ultimilor kilometri, runda de luni va fi plată, un aspect din cauza căruia evadarea ce se va forma devreme nu va avea deloc şanse de reuşită (asta chiar dacă Astana s-ar putea să dorească cedarea tricoului roşu). În lungime de doar 4,2 kilometri şi cu pantă medie 4,8%, Mirador de Lobeira, căţărarea de categoria a treia care va primi caravana la finalul etapei, pare să fie una relativ facilă, dar nu este aşa, deoarece panta maximă ajunge la 8% cu ceva mai mult de doi kilometri înainte de sosire, iar acolo ar trebui să se declanşeze atacurile.

În funcţie de ritmul plutonului, Michael Matthews (câştigător a două etape în Turul Utah), Gianni Meersman şi Zdenek Stybar ar putea avea o şansă importantă la victorie. Nu şi Philippe Gilbert, deoarece belgianul încă se recuperează după accidentarea suferită la genunchi în penultima rundă a Turului Beneluxului. Dacă viteza va fi foarte ridicată, iar echipele oamenilor de general vor controla din nou desfăşurarea cursei, Alejandro Valverde, Daniel Moreno, Diego Ulissi (care a mers bine duminică), Luis Leon Sanchez şi Nicholas Roche vor fi protagoniştii.

Cine ar putea produce surpriza? Două nume îmi vin în minte: Rinaldo Nocentini şi Bartosz Huzarski. Italianul a arătat o formă bună în Turul Burgosului, terminând după Jens Keukeleire etapa de la Clunia, în timp ce polonezul (aflat la o NetApp-Endura foarte ofensivă) este recomandat de locul secund obţinut la Assisi, în Giro 2012, când a fost învins de Joaquim Rodriguez.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: