Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa a ll-a

Image

Ziua secundă a Turului Spaniei aduce şi primul finiş în căţărare, Alto Do Monto Da Groba (pantă medie 5,6%), care îşi va face astfel debutul în ultimul Mare Tur al sezonului. Etapa va fi animată de tradiţionala evadare, în care am putea vedea echipe ca NetApp-Endura sau Caja Rural, urmând ca lucrurile cu adevărat serioase să apară în ultimii 11 kilometri ai rundei, adică distanţa pe care o vor avea de parcurs cicliştii de la baza până în vârful lui Alto Do Monto Da Groba.

Obligaţi de rezultatele slabe de sâmbătă, Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez şi Samuel Sanchez vor ieşi la atac pentru a recupera câteva secunde şi pentru a câştiga etapa, una care totuşi nu va duce la diferenţe însemnate. Dintre spanioli, Valverde pare principalul pretendent la victorie, având un sprint mai bun pe o pantă care pe final oscilează între 7,5% şi 8,3%. În afară de spanioli, Sergio Henao, Daniel Martin şi Rigoberto Uran mai mult ca sigur se vor implica în lupta pentru primul loc, în timp ce Diego Ulissi şi Wout Poels ar putea fi surprizele rundei, deoarece amândoi sunt avantajaţi de sosirea nu foarte dificilă şi traversează o formă foarte bună în această perioadă, aspect confirmat de victoriile de etapă din Turul Poloniei, respectiv Tour de l’Ain.

În mod normal, sosirea de pe Alto Do Monto Da Groba va consemna şi schimbarea liderului clasamentului general. Purtat acum de slovenul Janez Brajkovic, tricoul roşu va ajunge fie pe umerii lui Vincenzo Nibali, fie în posesia unui rutier mai slab cotat, asta dacă o evadare va reuşi, mai ales că o astfel de situaţie nu ar deranja-o deloc pe Astana, ai cărei ciclişti ar scăpa de o grijă în plus.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: