Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Avantaj Nibali

Spre surprinderea multora, Astana a câştigat contratimpul pe echipe din prima etapă a Turului Spaniei, plasându-l pe Vincenzo Nibali într-o poziţie pe care mulţi rutieri o doreau pentru starul competiţiei: aceea de lider într-un clasament virtual al favoriţilor la tricoul roşu, cu un avantaj deja substanţial în faţa unora dintre adversarii săi. A doua victorie pentru Astana într-un contratimp pe echipe al unui Mare Tur a confirmat intenţiile lui Nibali la ierarhia generală şi l-a răsplătit pe Janez Brajkovic, un rutier cu multe probleme de sănătate în ultimele sezoane, dar care acum savurează prima zi din carieră ca lider al unei curse de trei săptămâni.

Sergio Henao,  Rigoberto Uran şi Alejandro Valverde sunt alţi ciclişti ce se pot declara mulţumiţi, într-o oarecare măsură, după etapa întâi, ecartul care îi separă de Nibali variind între 29 şi 32 secunde. În schimb, Joaquim Rodriguez a pierdut aproape un minut şi are parte de un start pe care nu şi-l dorea, un start ce îl obligă să iasă la atac cât mai curând şi cât mai des posibil pentru a recupera şi a câştiga timp în raport cu adversarii săi. Într-o situaţie similară se mai află Samuel Sanchez, Ivan Basso şi Carlos Betancur, care au deja întârzieri mari la general.

Dezamăgirea rutierilor, bucuria fanilor, deoarece acum Vuelta va fi şi mai explozivă decât se anunţa înainte de startul primei etape.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Avantaj Nibali

  1. Myhay on said:

    Cred ca Astana a gresit luand tricoul rosu nu aveau nevoie sa duca trena chiar din prima etapa… bine ar fi pentru ei sa faca tot posibilu ca in urmatoarele 2 etape sa-l piarda in fata unui rutier ce nu conteaza la general

Lasă un comentariu