Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2013 – etapa l

Image

Pentru al patrulea an la rând, Turul Spaniei va pleca la drum cu un contratimp pe echipe (de pe o plută folosită pentru cultivarea fructelor de mare), acesta fiind şi cel mai lung de la ultimele ediţii. Traseul are 27,4 kilometri, este plat (altitudinea maximă e de doar 100 de metri) şi nu are multe porţiuni tehnice, ceea ce înseamnă că media orară va fi destul de ridicată, evident, dacă nu vor fi probleme cu vântul. Favorită la victorie este Omega Pharma-Quick Step, care va fi avantajată de faptul că îl are în echipă pe Tony Martin, campionul mondial la contratimp. În afară de german, Gianni Meersman, Zdenek Stybar şi Kristof Vandewalle vor fi şi ei importanţi în tentativa Omegăi Pharma-Quick Step de a intra în posesia primului tricou roşu din cursă.

Movistar (învingătoarea din contratimpul de anul trecut) şi Orica-GreenEdge (câştigătoarea contratimpului din Turul Franţei) sunt dezavantajate acum, fie din cauza traseului, fie din cauza cicliştilor, care nu excelează la această probă. În aceste condiţii, cine i-ar putea da replica echipei manageriate de Patrick Lefevere? Răspunsul este Astana, formaţie care se va baza pe oameni ca Vincenzo Nibali, Tanel Kangert, Jakob Fuglsang, Janez Brajkovic sau Andriy Grivko.

RadioShack-Leopard ar putea face la rândul ei o figură frumoasă, asta însemnând o clasare între primele trei, care ar reprezenta un început foarte bun pentru oamenii de general ai formaţiei luxemburgheze, Chris Horner şi Robert Kiserlovski. În schimb, Sky, prezentă în Vuelta cu mulţi căţărători, va încerca să limiteze pierderile şi să ţină aproape de echipele celorlalţi favoriţi.

Va fi a doua sosire din istorie la Sanxenxo, localitate care a mai primit cursa şi în 2012. Atunci, plutonul a avut parte de o etapă în linie, rezervată sprinterilor, iar câştigător a fost germanul John Degenkolb, de la Argos-Shimano, care i-a învins pe Nacer Bouhanni şi Daniele Bennati.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: