Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Tony Gallopin: “Un succes uriaş”

Tony Gallopin

Sâmbătă, Tony Gallopin i-a surprins pe favoriţii din Clasica San Sebastian cu un atac pe Arkale, ultima căţărare a zilei. Cum nimeni nu a răspuns, francezul a plecat într-un contratimp de 15 kilometri, care i-a adus la final prima victorie după doi ani, şi totodată, cea mai importantă a carierei. Acest succes a avut darul de a confirma potenţialul lui Gallopin, un rutier ce s-a făcut remarcat încă de la tineret, categorie la care a câştigat clasica Paris-Tours, în 2008.

Doar al treilea francez învingător în cursa din Spania, Gallopin i-a adus echipei sale, RadioShack-Leopard, un succes extrem de important, ce a avut şi darul de a-l transforma în unul dintre cei mai doriţi ciclişti din pluton, în condiţiile în care actualul său contract expiră la finalul sezonului. La doar o zi după triumful pe care l-a obţinut, Tony Gallopin a avut amabilitatea să îmi acorde următorul interviu, în ciuda faptului că nebunia declanşată de victoria sa încă nu se încheiase.

– Tony, felicitări pentru succesul din Clasica San Sebastian! Cum te simţi?

Mă simt extraordinar, sunt foarte fericit şi nu pot să descriu în cuvinte ce simt după această cursă. E prima mea victorie după doi ani, a fost obţinută în faţa lui Alejandro Valverde şi Roman Kreuziger, iar asta mă face şi mai fericit.

– Care a fost planul înainte de start?

Eu am pornit cu o motivaţie mare, însă veneam la o săptămână după finalul Turului Franţei şi nu ştiam exact la ce nivel mă aflu. După ce s-a plecat în cursă, mi-am dat seama că mă simt bine şi am profitat de faptul că am fost unul dintre cei patru rutieri ai echipei care au avut un rol liber.

– Pe final, ai făcut parte dintr-un grup puternic, în care se aflau mulţi favoriţi. Ce te-a determinat să ataci pe Arkale?

A fost prima mea prezenţă aici şi m-am bucurat mult să concurez în această cursă, iar planul meu iniţial nu conţinea un atac. Însă pe ultima ascensiune, atunci când unii ciclişti au revenit, mi-am spus că trebuie să încerc ceva, cu atât mai mult cu cât aveam picioare bune. Când am ajuns în vârful căţărării şi am văzut că sunt singur, am decis să merg mai departe.

– Şi când ţi-ai dat seama că ai câştigat cursa?

În această dimineaţă. Am avut nevoie de timp pentru asta, deoarece după ce am trecut linia de sosire, a început nebunia, cu podiumul şi conferinţa de presă. A fost o victorie uriaşă pentru mine şi m-am pierdut puţin în acele momente, dar acum încep să realizez ce am făcut. Deşi am participat pentru prima oară în Clasica San Sebastian, mulţi oameni au crezut în mine, inclusiv unchiul meu (n.r. Alain Gallopin, directorul sportiv al lui RadioShack-Leopard), care mi-a spus că este o cursă ce mi se potriveşte.

– În ce curse vei mai participa sezonul acesta?

Acum voi lua o scurtă pauză, după care voi merge în Turul Colorado, în Marele Premiu de la Plouay şi în Canada, pentru cursele de la Quebec şi Montreal. După acestea, în mod normal, îmi voi încheia sezonul.

– Te gândeşti şi la Campionatele Mondiale?

Sincer să fiu, nu ştiu. Nu cred că mi se potriveşte traseul de acolo şi nici pregătirea mea nu e axată special pentru acea cursă. Voi lua o decizie în următoarele săptămâni.

– Anul viitor vei concura pentru Trek?

În acest moment, nu am idee. Mă aflu în negocieri şi trebuie să văd ce se va întâmpla în următoarele zile.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: