Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Poloniei 2013 – Turul Confuziei

Uniunea Ciclistă Internaţională vrea să crească nivelul spectacolului în cursele pe etape şi pentru asta a început să facă experimente. Primul va putea fi urmărit în Turul Poloniei, acolo unde cele 23 de echipe prezente la start vor avea câte şase rutieri, în loc de opt, o măsură prin care se speră că ostilităţile vor fi din ce în ce mai greu de controlat. Reducerea numărului de ciclişti pare nimic pe lângă modificările aplicate ierarhiei generale, care vor duce la calcule complexe la finalul fiecărei etape, pentru a afla diferenţele dintre rutieri.

Pentru a 70-a ediţie a Turului Poloniei, organizatorii şi UCI au inventat un clasament al atractivităţii, care va fi întocmit zilnic. Cum va fi făcut acesta? La sprinturile intermediare şi pe căţărări se vor acorda puncte speciale, acestea se vor aduna la finalul zilei, urmând ca apoi să se facă o ierarhie a tuturor cicliştilor care au punctat pe parcursul unei etape. Primul clasat va primi bonificaţii în valoare de 30 de secunde, al doilea va fi recompensat cu 20 de secunde, iar al treilea va lua 10 secunde. Cum există posibilitatea ca doi rutieri să termine la egalitate de puncte pe primul loc, următorul clasat va primi automat secundele rezervate ocupantului poziţiei a treia. De asemenea, prin intermediul Radio-Tour, cicliştii vor fi informaţi în permanenţă despre situaţia din clasamentul atractivităţii, astfel încât să fie obligaţi să atace pentru a recupera din mers.

Dacă va prinde acest sistem extrem de complicat (nu doar pentru ciclişti, ci şi pentru fani), vom afla între 27 iulie şi 3 august, când se va desfăşura Turul Poloniei. Indiferent de ce se va întâmpla acolo, cert e că experimentul nu se va opri aici, urmând să fie încercat şi în Turul Beneluxului.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Turul Poloniei 2013 – Turul Confuziei

  1. E bine ca mai vin cu un astfel de experent. Pana la urma daca nu merge renunta la el.
    Faza cu echipe de 6 rutieri exista deja la unele competitii de coeficient 2, de exemplu Turul Romaniei, iar aia cu bonificatiile nu mi se pare asa greu de facut. Va trebui sa ataci tot timpul, nu doar sa te aperi.

  2. skyteam on said:

    E o prostie clasamentul atractivitatii.Mai mult va complica lucrurile(parerea mea).

  3. Mihai on said:

    Ideea cu acest clasament al atractivitatii mi se pare interesanta acum sa vedem cat de greu va fi de urmarit de public, dar cea cu 6 rutieri nu o vad utila pentru ca in conditiile in care exista echipe gen Sky si Astana carora le place sa ciontroleze cursele de la un capat la altul avand mai putini rutieri vor dorii „sa-i antreneze mai bine” si deci poate creste tentatia echipelor de a-si dopa rutierii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: