Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a XXl-a

Le Tour 2013 Paris

Un singur lucru a mai rămas de aflat la ediţia centenară a Turului Franţei: numele rutierului care se va impune la Paris, pe Champs-Élysées, acolo unde cursa se încheie de aproape patru decenii. Startul se va da la Versailles (va fi pentru 14-a oară in istorie când o etapă va pleca din apropierea celebrului palat), plutonul va trece apoi peste două căţărări de categoria a patra, după care va ajunge la Paris, acolo unde va efectua zece tururi de circuit.

Între 2009 şi 2012, Mark Cavendish a câştigat de fiecare dată în capitala Franţei, britanicul în vârstă de 28 de ani fiind singurul rutier care s-a impus de patru ori consecutiv pe Champs-Élysées. Duminică, el va încerca să continue seria succeselor, una pe care Marcel Kittel ameninţă să o oprească. Până acum, germanul de la Argos-Shimano a fost sprinterul numărul unu al cursei, obţinând trei victorii, cu una mai mult decât fostul campion mondial.

Cum Kittel este mai puternic în ultimii 150 de metri, rutierul echipei Omega Pharma-Quick Step va trebui să îşi schimbe strategia şi să nu-i mai permită oponentului să stea în roata sa, ba chiar să inverseze rolurile şi să îl oblige pe acesta să deschidă sprintul. În afară de cei doi, André Greipel va fi un alt ciclist de luat în seamă, deşi germanului de la Lotto-Belisol îi va lipsi un om important din “trenuleţ”, Marcel Sieberg, rutier care a abandonat în urmă cu câteva zile.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: