Froome, Quintana, Rodriguez
Mont Semnoz a clarificat situaţia clasamentului general la ediţia centenară a Turului Franţei, fără ca schimbările produse să reprezinte o surpriză, având în vedere cum s-a desfăşurat cursa, mai ales în ultimele etape. Profitând de o nouă zi slabă a lui Alberto Contador (a câta, oare?), Nairo Quintana şi Joaquim Rodriguez au realizat ceea ce şi-a propus: să termine competiţia pe podium, acest lucru având o însemnătate imensă pentru amândoi. Aflat la debutul în Turul Franţei, Quintana (care va pleca acasă cu tricoul alb şi tricoul alb cu buline roşii) i-a adus Columbiei cel mai bun rezultat în Marea Buclă şi a confirmat că va fi unul dintre favoriţii la victorie în sezoanele viitoare.
În ceea ce îl priveşte pe “Purito”, acesta a încheiat al treilea Mare Tur consecutiv pe podium şi a intrat la rândul său în istorie, devenind doar al doilea rutier, după belgianul Herman van Springel, care s-a clasat între primii trei în toate cursele majore, fără să se impună în vreuna dintre acestea. Impresionant la catalanul în vârstă de 34 de ani a fost că acesta şi-a atins la momentul potrivit vârful de formă, chiar pe finalul cursei, şi a reuşit astfel să bifeze un rezultat mult visat, despre care a spus că reprezintă cel mai frumos podium din carieră.
Despre Chris Froome, învingătorul ediţiei cu numărul 100, puţine lucruri ar mai fi de spus. Din băiatul timid, cu păr lung, fluent în swahili şi dispus să concureze până la epuizare, acesta s-a transformat într-unul dintre cei mai spectaculoşi câştigători ai Turului Franţei. Victoria lui, pe deplin meritată, a venit la finalul a trei săptămâni fără nicio zi slabă, dominaţia sa fiind categorică pentru toată lumea. Cum are doar 28 de ani, Froome va fi un pretendent la tricoul galben măcar trei sezoane de acum încolo, iar luptele sale cu Nairo Quintana şi Vincenzo Nibali se anunţă de pe acum spectaculoase.
Mai ai totusi un Betancour care poate castiga etape montane, Uran care poate daca e la fel de pregatit 100% pe un obiectiv, il atinge. Majka in rol de (super-)Kreuziger. Intxausti care inca nu e atat de batran (probabil ajunge in rol de Valverde).
Iar Talansky intreba pe twitter daca performantele sale sau ale lui van Garderen vor fi privite la fel ca ale lui Froome in caz ca vor exista.
Catararile din Turul Frantei nu i se potrivesc lui Betancur, el are nevoie de pante de la 10% in sus, pentru a-si pune in valoare explozia. In plus, contratimpul sau e foarte slab, deci nu va conta niciodata cu adevarat acolo. Despre Talansky, nu stiu ce sa zic. A facut si va face progrese la Garmin, insa imi da senzatia ca va fi un fel de Hesjedal, adica un rutier care nu va ataca niciodata, va merge intr-un ritm constant si va spera ca astfel va obtine un mare rezultat.