Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Meci egal între favoriţi

Finalul în coborâre, ploaia sâcâitoare, picioarele obosite, dar şi sosirea în căţărare de sâmbătă au fost factorii care i-au determinat pe oamenii de clasament general să stea la cutie în etapa a XlX-a, încheiată la Le Grand-Bornand, acolo unde portughezul Rui Costa a scris istorie, devenind primul ciclist din ultimii 39 de ani care a câştigat în acelaşi sezon Turul Elveţiei şi cel puţin două etape în Marea Buclă.

Tactica lui Saxo-Tinkoff, de a-şi trimite oameni în evadare şi de a veni la trena plutonului, a surprins pe multă lume, însă explicaţia a fost destul de simplă: gruparea daneză a încercat să îşi apere locul întâi în clasamentul pe echipe (care aduce puncte importante pentru licenţa World Tour), dar şi să îi liniştească pe adversarii lui Alberto Contador, în cazul în care aceştia s-ar fi gândit să atace pe Col de la Croix Fry. Cum nimic nu s-a întâmplat, ibericul a ajuns fără probleme la final şi mai are acum de trecut peste un singur hop pentru a ajunge la Paris pe locul al doilea.

Totuşi, acest obstacol nu va fi deloc uşor de trecut de Contador, care pare cel mai vulnerabil dintre rutierii aflaţi în lupta pentru podium şi arată ca şi cum nu şi-ar fi atins deloc forma maximă în ultimele săptămâni. Tocmai de aceea, învingătorul din 2007 şi 2009 pare acum mai aproape să rateze un loc pe podium, decât să termine în urma lui Chris Froome. Senzaţia este că soarta spaniolului pe Mont Semnoz va depinde de Joaquim Rodriguez şi Nairo Quintana, nu de el. Dacă va fi sau nu aşa, vom afla sâmbătă, când toţi favoriţii îşi vor scoate la vedere ultima muniţie de care mai dispun.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: