Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei nu s-a încheiat

Chris Froome are un avans de peste patru minute în raport cu ocupanţii celorlalte locuri de pe podium, este de departe cel mai puternic ciclist din cursă (atât pe munte, cât şi la contratimp) şi beneficiază de ajutorul unei echipe care e prezentă la apel de fiecare dată când este cu adevărat nevoie. În ciuda tuturor acestor lucruri, lupta pentru primele trei poziţii nu s-a terminat, aspect care s-a putut vedea şi în etapa a XVl-a, când puţin a lipsit ca principalii rutieri de general, Chris Froome şi Alberto Contador, să piardă timp preţios sau chiar să iasă din joc.

Îmbucurător pentru spectacol este că doi oameni continuă să creadă că pot schimba ceva: Contador şi Nairo Quintana. Primul vrea să arate că rămâne ciclistul din urmă cu câţiva ani şi că îşi poate pune în continuare amprenta asupra unei curse care l-a prins de multe ori cu garda jos şi în imposibilitatea de a da un răspuns. În ceea ce îl priveşte pe columbian, acesta a sezisat oportunitatea imensă ce i s-a arătat la prima participare în Le Tour, vede înaintea sa o şansă mare de a încheia pe podium, iar asta îl va aţâţa în permanenţă şi îl va determina să atace.

În plus, pentru ca scenariul să se arate şi mai interesant, Chris Froome a dat primele semne de nervozitate, la câteva ore după etapa încheiată la Gap, atunci când l-a criticat pe Alberto Contador pentru că a fost neglijent pe coborâre. Pe măsură ce se apropie de Paris, britanicul începe să fie din ce în ce mai tensionat şi agitat să nu păţească ceva, o schimbare foarte mare şi demnă de luat în seamă pentru cel care a atacat plin de încredere în Corsica, pe o căţărare minoră, astfel încât să evite pericolele.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: