Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a XVll-a

Image

Contratimpul individual de miercuri promite să fie extrem de interesant, datorită traseului foarte bine gândit de Christian Prudhomme şi Jean-François Pescheux. Rutierii vor avea de trecut peste două ascensiuniCôte de Puy-Sanières (6,4 kilometri lungime, pantă medie 6%) şi Côte de Réallon (6,9 kilometri lungime, pantă medie 6,3%), dar nu doar acestea vor fi solicitante, ci şi coborârile, în special prima, care este foarte tehnică. În plus, pe parcursul zilei se anunţă averse, ce vor influenţa evoluţia unor ciclişti.

Într-o oarecare măsură, traseul seamănă cu cel propus de Turul Romandiei anul trecut, pentru contratimpul individual de la Crans-Montana. Atunci, mai mulţi ciclişti au folosit biciclete de şosea şi nu este deloc exclus ca această situaţie să se repete, cu atât mai mult cu cât va ploua. Spre deosebire de etapa de la Mont-Saint-Michel, nu Tony Martin e favorit, ci Chris Froome, care poate pune măcar un minut în raport cu adversarii săi, o diferenţă ce ar veni la momentul oportun pentru britanic, chiar înainte de Alpe d’Huez.

Oponenţii lui – Alberto Contador, Bauke Mollema şi Nairo Quintana – nu vor duce o luptă doar cu Froome, ci şi între ei, deoarece contratimpul individual dintre Embrun şi Chorges va avea un cuvânt important de spus în stabilirea ocupanţilor celorlalte poziţii de pe podium. Pentru caravana Turului Franţei, aceasta va fi prima sosire în Chorges, oraşul natal al lui André Peltier, ciclist al cărui cel mai bun rezultat a fost un loc şapte la ediţia din 1923 a cursei Bordeaux-Paris.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: