Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a XlV-a

Image

A mai rămas doar o zi până când plutonul va ajunge pe Mont Ventoux, cel mai înalt finiş în căţărare al ediţiei centenare. Înainte de acesta, rutierii vor parcurge etapa a XlV-a, care se va desfăşura între Saint-Pourçain-sur-Sioule şi Lyon, pe distanţa de 191 de kilometri. Traseul are şapte căţărări repertoriate, de categoria a treia şi a patra, care le vor surâde cicliştilor interesaţi să meargă în evadare. Cum multe echipe nu au bifat un succes până acum, este foarte posibil ca grupul ce se va desprinde din pluton să fie unul numeros şi să ajungă primul la sosire.

Tocmai din această cauză, e greu de spus cine sunt favoriţii la victorie. Dacă s-ar ajunge la pluton, Peter Sagan ar porni cu prima şansă, urmat de Simon Gerrans şi John Degenkolb, însă dacă o evadare va reuşi, multe nume pot fi aduse în discuţie. Venit cu o întârziere uriaşă vineri, Thomas Voeckler şi-ar putea încerca norocul, la fel ca Ramunas Navardauskas, un alt om obişnuit cu evadările. Traseul i se potriveşte şi campionului Franţei, Arthur Vichot, care a fost aproape invizibil în cele două săptămâni, dar şi lui Jan Bakelants, deja câştigător al unei etape, în Corsica. Cum la general nu mai are nicio şansă, poate BMC se va gândi să îi dea mână liberă lui Philippe Gilbert, dornic să obţină prima victorie în tricoul curcubeu.

Lyon va găzdui un finiş în Turul Franţei pentru a 17-a oară în istorie, primul fiind consemnat în 1903, la ediţia inaugurală, când s-a impus Maurice Garin, cel care a triumfat şi în clasamentul general. Cel mai titrat ciclist originar din Lyon este Jean Forrestier; născut în 1930, acesta a câştigat Paris-Roubaix, Turul Flandrei, Turul Romandiei (de două ori), patru etape în Le Tour, dar şi tricoul verde.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: