Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

S-a relansat Turul Franţei?

Mark Cavendish a obţinut a 25 victorie din carieră în Le Tour, egalându-l pe André Leducq, însă nu aceasta este ştirea zilei, ci faptul că Alberto Contador a recuperat aproape o treime din diferenţa care îl separa de Chris Froome, într-o etapă care anunţa doar un sprint masiv la final. Însă runda dintre Tours şi Saint-Amand-Montrond a avut o cu totul altă desfăşurare, urmare a vântului puternic care a bătut din lateral, dar şi a echipelor ce au fost dispuse să muncească pentru a obţine ceva.

Prima a fost Omega Pharma-Quick Step, care a scăpat de Marcel Kittel cu mai mult de 100 de kilometri înainte de final. La puţin timp după acel moment, echipa belgiană a fost imitată de Belkin, care a profitat de faptul că Alejandro Valverde a avut o problemă mecanică. Trena combinată a celor două formaţii a fost atât de puternică, încât la finalul zilei spaniolul a pierdut orice şansă la clasamentul general. Cu 30 de kilometri rămaşi până la sosire, lucrurile păreau că s-au liniştit, asta până când Saxo a profitat de prezenţa unor noi vânturi puternice din lateral şi a apăsat pedala de acceleraţie, plecând într-un contratimp pe echipe căruia i s-au mai alăturat rutieri de la Omega Pharma-Quick Step, Belkin şi Cannondale.

Gruparea daneză a speculat perfect condiţiile meteo, a profitat de uluiala lui Froome şi de timpul care i-a fost necesar acestuia pentru a-şi chema colegii şi a reuşit să dea lovitura, ajungând la final cu un avans de un minut şi nouă secunde în faţa purtătorului tricoului galben. E adevărat, Contador a recuperat o parte din ecart pe plat, datorită muncii incredibile a echipei, însă Sky a arătat că are slăbiciuni reale, iar acest lucru cu siguranţă le va determina pe Saxo, dar şi pe alte echipe să atace în zilele următoare.

Două minute şi 45 de secunde este noua diferenţă dintre Froome şi Contador, una în continuare considerabilă, dar care are darul de a readuce suspansul în Turul Franţei, mai ales că marile căţărări încă nu şi-au făcut apariţia, iar Froome, cu doi oameni în minus şi cu o echipă ce pare din ce în ce mai vulnerabilă, va fi supus unui tir constant de atacuri în etapele viitoare, şi nu doar pe căţărări.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: