Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a Xlll-a

Image

Cu zece kilometri înainte de finalul rundei de vineri, organizatorii cursei au plasat un “ciot” în lungime de aproximativ 2,5 kilometri, dar nu acela va fi principalul obstacol al zilei, ci ultimul kilometru, din nou înţesat cu capcane. Sprinterii, aflaţi la ultima oportunitate înainte de Paris, vor trebui să treacă de două viraje dificile şi un sens giratoriu, înainte de a lupta pentru victorie în Saint-Amand-Montrond, localitatea de sosire din etapa a Xlll-a.

În ceea ce este o spectaculoasă răsturnare de situaţie faţă de calculele făcute înainte de startul competiţiei, Marcel Kittel e marele favorit să câştige etapa, iar dacă va reuşi asta, va egala performanţa lui Mark Cavendish, ultimul rutier care a obţinut patru succese la o singură ediţie a Marii Bucle. Învins la ultimele trei sprinturi, britanicul se află într-o situaţie puţin spus dificilă, care este foarte probabil să îi fi afectat moralul. Etapa de vineri va fi una dintre cele mai importante ale carierei sale: dacă se va impune, va arăta că rămâne în continuare cel mai bun sprinter din lume; în caz contrar, înfrângerile sale vor semnala o criză evidentă, din care e posibil să nu mai iasă până la finalul Turului.

Saint-Amand-Montrond a mai primit două etape în trecut, de fiecare dată acolo terminându-se un contratimp individual. Lance Armstrong (2001) şi Stefan Schumacher (2008) au fost învingătorii din oraşul aflat în departamentul Cher, însă succesele le-au fost luate, pentru dopaj. Dacă etapa din 2001 a rămas fără un câştigător, cea din 2008 i-a revenit lui Fabian Cancellara.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: