Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Un “trenuleţ” deraiat

În primăvară, Mark Cavendish a avut un Tur al Italiei minunat, cu cinci victorii şi locul întâi în clasamentul pe puncte. Deşi primele luni ale sezonului arătaseră probleme evidente în organizarea unui “trenuleţ” pentru sprinturi, totul a fost uitat după Il Giro, iar lumea a început să vorbească din nou despre un Cavendish autoritar în Turul Franţei, o cursă care i-a adus satisfacţii imense din 2008 încoace. Acolo, după startul ratat din Corsica, britanicul s-a impus la Marseille şi lucrurile păreau că au reintrat într-adevăr pe făgaşul normal.

O zi mai târziu însă, au început să fie vizibile fisurile din “trenuleţul” echipei Omega Pharma-Quick Step, care şi-a lăsat singur sprinterul pe finalul de la Montpellier, acesta fiind învins clar de André Greipel. Situaţia nu s-a schimbat nici la Saint-Malo, acolo unde fostul campion mondial, deşi s-a bucurat iniţial de prezenţa mai multor colegi, a fost încă o dată izolat în ultimul kilometru, fără Gert Steegmans, “lansatorul” său, şi s-a văzut obligat să se descurce pe cont propriu.

Fără a li se lua din merite lui Lotto-Belisol sau Argos-Shimano, nu poate fi trecut cu vederea faptul că Mark Cavendish se chinuie din ce în ce mai mult la sprinturi, iar situaţia aceasta duce la un nivel de frustrare care îl afectează vizibil. Indiferent de cum va termina ediţia centenară a Turului Franţei (în care nu văd cum poate obţine mai mult de trei succese), Omega Pharma-Quick Step este obligată să îi aducă un “lansator” pe măsură odată ce începe perioada de transferuri. În caz contrar, vom vedea în continuare scenariul de marţi, când în loc să fie consemnată a 25-a victorie a lui Cavendish în Le Tour, a fost înregistrată prima “dublă” germană din ultimii 13 ani (precedenta a fost Marcel Wust – Erik Zabel).

PS: dacă mai era nevoie de o confirmare a problemelor pe care Omega Pharma-Quick Step le are la sprint, aceasta a venit în urmă cu câteva ore, după ce Brian Holm, directorul sportiv al echipei belgiene, i-a transmis australianului Mark Renshaw, prin intermediul unui mesaj postat pe Twitter, că i se simte lipsa.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Un “trenuleţ” deraiat

 1. mihaicc on said:

  Da, i se simte lipsa lui Renshaw, acum Cav trebuie sa dea cu capul 🙂

 2. lucian on said:

  Se pare că nu i se va mai simți lipsa prea mult:

  http://www.cyclingnews.com/news/renshaw-to-ride-for-omega-pharma-quick-step-in-2014

  Cum vedeți accidentul de la sosire ieri, în ce măsură a fost vina lui Cavendish?

  • In primul rand, nu sunt de parere ca Mark Cavendish a facut asta intentionat. In al doilea rand, Veelers are o vina importanta: dupa ce l-a lansat pe Kittel, a venit pe trasa lui Cavendish si a continuat sa sprinteze, desi nu mai avea nicio treaba acolo. Practic, el a incercat sa il impiedice pe britanic sa accelereze, ceea ce i-a iesit, dar cu un pret.

 3. mihaicc on said:

  Eu cred ca putea sa-l evite pe Veelers. A fost la viteza mare, dar vorbim de Cavendish nu de Froome la sprint. Si nu poti sa pui frana brusc dupa ce iesi din tren. E si mai mare riscul de accident.

  Ce se facea Cav daca dadea peste un Abdujaparov? Ii dadea un cap la fiecare sprint ca sa-si faca loc?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: