Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a X-a

Image

Bretania, regiunea natală a lui Bernard Hinault, cvintuplul câştigător al tricoului galben, va primi plutonul în prima zi de cursă a celei de-a doua săptămâni. Rutierii vor pleca din Saint-Gildas-des-Bois şi vor ajunge la Saint-Malo, după 197 de kilometri ce pot fi parcurşi la o viteză foarte ridicată, datorită vântului de spate care se anunţă în cea mai mare parte a etapei. Tot vântul ar putea avea un cuvânt important de spus şi asupra deznodământului, deoarece va bate cu putere din lateral în ultimii 30 de kilometri, oferind astfel condiţii perfecte pentru formarea unor “borduri”.

Având în vedere ce a arătat la Montpellier, André Greipel va fi favorit, deoarece porţiunea de final nu are deloc viraje şi este perfectă pentru “trenuleţul” lui Lotto-Belisol, cel mai bun din pluton la ora actuală. Totuşi, asta nu înseamnă că germanul are deja victoria în palmares, urmând să lupte pentru ea cu Mark Cavendish. Pentru ca britanicul să bifeze al 25-lea succes de etapă în Le Tour, are nevoie de un plasament excelent, oferit automat de un “trenuleţ” care să le domine pe cele ale lui Greipel şi Marcel Kittel, deoarece şi Argos-Shimano va avea un rol major acolo.

Va fi prima sosire la Saint-Malo după 33 de ani, la precedenta, în 1980, învingător fiind olandezul Bert Oosterbosch. În oraşul breton, ce şi-a făcut debutul în Marea Buclă la ediţia din 1949, s-a mai impus şi francezul André Darrigade, care s-a întâlnit recent cu Mark Cavendish, declarând despre acesta că este cel mai mare sprinter din istoria Turului Franţei. Un semn pentru marţi?

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: