Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Un extraterestru în Turul Franţei

Ceea ce a făcut Chris Froome în etapa încheiată la Ax 3 Domaines nu trebuie să reprezinte o surpriză pentru nimeni, ci doar o confirmare a ceea ce britanicul originar din Kenya a arătat încă de anul trecut, când îi făcea semne lui Bradley Wiggins să rămână în roata sa (poate o coincidenţă, dar ambele întâmplări au avut loc în Pirinei). În acest moment, Froome e rutierul numărul unu în cursele pe etape, ajutat nu doar de calităţile sale, ci şi de sistemul din care face parte, unul capabil să scoată tot ce e mai bun dintr-un ciclist după câţiva ani de formare. Demonstraţia lui Chris Froome în etapa a opta din Le Tour nu a “omorât” cursa, deoarece mai urmează încă două săptămâni, dar a făcut să dispară suspansul şi le-a adus aminte tuturor de invincibilitatea arătată de Sky în 2012.

Un alt lucru care aduce aminte de ediţia precedentă este monopolizarea primelor două locuri de pe podium, Sky arătând din nou că are o variantă de rezervă – Richie Porte – pe care o poate activa imediat, dacă liderul său va avea probleme. Singura diferenţă este că gruparea manageriată de Davis Brailsford e mult mai ofensivă acum, un aspect ce aduce motive de îngrijorare în plus pentru adversari. Aceştia au picat testul sâmbătă, niciunul nefiind capabil să le dea o replică pe măsură britanicilor. Nu doar că restul favoriţilor (oare mai poate fi folosit acest cuvânt pentru ei?) au fost surclasaţi, dar au şi văzut cum tacticile pe care le-au adoptat nu le-au ridicat deloc probleme celor de la Sky, care a rămas calmă în permanenţă, parcă ştiind că nu are cum să dea greş.

Până la finalul Turului Franţei au mai râmas două săptămâni şi câteva finişuri legendare, precum Mont Ventoux şi Alpe d’Huez, adică nişte oportunităţi serioase pentru Alberto Contador, Joaquim Rodriguez sau Alejandro Valverde să îşi ia revanşa şi să încerce să readucă spectacolul în cursă. Singura întrebare care se pune e: sunt aceştia în stare de aşa ceva? În cazul în care răspunsul este negativ, singura luptă pe care o vom mai vedea până la Paris va fi cea pentru locul al treilea la general.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: