Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a Vlll-a

Image

Şase secunde, aceasta este diferenţa dintre Chris Froome şi Alberto Contador înaintea primului test al Turului Franţei, etapa a Vlll-a, care se va încheia la Ax 3 Domaines, dar nu înainte ca plutonul să treacă peste Col de Pailhères, cel mai înalt punct al acestei ediţii (2001 metri). Deşi aşteptările sunt mari în ceea ce îi priveşte pe favoriţi, fiind primul finiş la altitudine, e posibil ca o evadare sa aibă succes, asta dacă acolo se vor afla oamenii potriviţi.

După etapa încheiată la Albi, David Brailsford, mangerul lui Sky a spus că echipa sa nu va mai rula ca anul trecut în munţi, fără să explice ce înseamnă asta şi lăsând astfel loc de interpretări. Pe de o parte, poate însemna că Sky nu va mai veni în fruntea plutonului încă de la startul ascensiunilor, pe de altă parte, s-ar putea să vedem o atitudine mai ofensivă, având în vedere că liderul formaţiei este Chris Froome, şi nu Bradley Wiggins. O a treia variantă ar fi o cacealma a lui Brailsford, pentru a-i adormi pe adversarii lui Sky.

Cu siguranţă, declaraţiile britanicului nu îl vor păcăli pe Alberto Contador, care va încerca să îi ia pulsul lui Froome. Pentru a face asta, ibericul are nevoie de o echipă puternică, comparabilă cu cea a lui Sky. Implicat în una dintre căzăturile produse în etapa a şasea, Joaquim Rodriguez va afla şi el la ce nivel se află, la fel ca Alejandro Valverde, care e foarte posibil să îl activeze pe jokerul lui Movistar, Nairo Quintana, astfel încât să îi creeze mai multe probleme lui Sky.

Ultima dată când s-a ajuns la Ax 3 Domaines, în 2010, a câştigat francezul Christophe Riblon, dintr-o evadare. Rutierul lui AG2R a fost urmat de Denis Menchov şi Samuel Sanchez. Recordul pe ascensiunea din Pirinei îi aparţine spaniolului Carlos Sastre, care a urcat-o în 22 de minute şi 30 de secunde, la ediţia din 2003.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: