Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2013 – etapa a lX-a

Le Tour 2013 Bagneres-de-Bigorre

Ultima rundă dinainte de prima zi de pauză va debuta direct în căţărare: plutonul va începe sa urce pe Col de Portet d’Aspet, ascensiune urmată de Col de Menté, rămasă în memoria tuturor pentru accidentarea suferită de spaniolul Luis Ocaña pe coborârea de acolo, în 1971, atunci când purta tricoul galben. După aceasta, va veni o porţiune de fals plat ce va deschide drumul pentru alte trei ascensiuni de categoria întâi – Col de Peyresourde, Col de Val Louron-Azet şi La Hourquette d’Ancizan – ce însumează 31 de kilometri de căţărare.

Deşi spectaculoasă ca traseu, este greu de crezut că etapa va avea vreo implicaţie serioasă asupra ierarhiei generale, deoarece ultima căţărare e plasată cu 30 de kilometri înainte de final. În schimb, etapa va fi extrem de importantă pentru rutierii interesaţi de tricoul alb cu buline roşii, nu mai putin de 45 de puncte fiind înşirate pe traseul ce pare croit pentru o evadare în care ar putea merge oameni ca Thomas Voeckler, Thomas De Gendt, Sylvain Chavanel, Pierrick Fedrigo, Jan Bakelants sau Simon Clarke. Pentru Sky, echipa liderului de la general, ar trebui să fie o zi fără probleme, în care singura sa grijă să fie protejarea lui Chris Froome.

Va fi doar a şasea sosire din istorie la Bagneres-de-Bigorre şi prima după cinci ani. În 2008, Riccardo Ricco a atacat pe Col d’Aspin şi a câştigat etapa cu un avans de peste un minut în faţa lui Vladimir Efimkin. Cum ciclistul italian a fost depistat pozitiv la acea ediţie, victoria i-a revenit rusului. Înaintea acestuia, la Bagneres-de-Bigorre s-au impus Julio Jimenez, Jacques Anquetil, Marcel Janssens şi Raphael Geminiani.

Single Post Navigation

4 thoughts on “Turul Franţei 2013 – etapa a lX-a

 1. Gaby on said:

  alex ce sa intamplat cu kirienka pentru ca am vazut pe cyclingnews ca in dreptul lui scrie otl , ori nu a ajuns in timp regulamentar?

  • Da, a fost singurul rutier care a venit in afara timpului regulamentar. Asta arata nu doar ca a ramas fara benzina dupa Ax 3 Domaines, dar si ca nu a venit in Turul Frantei in cea mai buna forma. Ce s-a intamplat cu el cred ca le va pune pe ganduri pe celelalte echipe, care vor incerca sa ii creeze din ce in ce mai multe probleme lui Sky si Froome.

 2. Gaby on said:

  nu a venit in forma sau era la baie cand li sau dat siringile

 3. mihaicc on said:

  Ziceau si la Eurosport de Pierre Roland si marea speranta a ciclisimului francez pentru o victorie la general. Acum scopul lui este sa ramana bomboana echipei.

  Pai un tricou castigat de Vockler si Charteau, mari idealuri. Cam decazut din drepturi dupa controlul MPCC.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: