Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei – etapa a Vll-a

Image

Treptat-treptat, cursa se apropie de munţi şi de primul finiş la altitudine, cel de la Ax 3 Domaines. Până acolo, urmează o etapă de tranziţie, între Montpellier şi Albi, două oraşe de tradiţie pentru Le Tour. Patru ascensiuni sunt presărate pe traseu, cea mai importantă fiind Croix de Mounis, de categoria a doua, care va figura departe de sosire. Pentru cine este această etapă? În primul rând, le va face cu ochiul unor ciclişti interesaţi de tricoul alb cu buline roşii. Cum pe traseu sunt puse în joc 10 puncte, un rutier care a mai pontat în acest clasament are şanse să îmbrace tunica distinctivă la finalul zilei.

Apoi, cu siguranţă vor exista ciclişti care vor crede că au şanse să păcălească plutonul şi nu ar fi deloc de mirare dacă s-ar forma o evadare numeroasă. În fine, cum ultima căţărare vine cu 34 de kilometri înainte de sosire, sprinterii sunt îndreptăţiţi să spere că vor fi din nou în prim-plan. Mark Cavendish şi Omega Pharma-Quick Step vor fi dornici să îşi ia revanşa după fiascoul de joi, atunci când britanicul a fost lăsat singur în ultimii 500 de metri şi a terminat doar pe patru. Dacă acesta va ajunge cu plutonul la Albi, asta înseamnă că acolo se va afla şi principalul său adversar André Greipel, şi astfel vom avea parte de un nou regal la sprint. Peter Sagan va fi dornic să bifeze primul succes la această ediţie, în timp ce Marcel Kittel, John Degenkolb, Alexander Kristoff şi Edvald Boasson Hagen vor fi jokeri care vor încerca să le dea favoriţilor socotelile peste cap.

Va fi a zecea vizită a caravanei la Albi, precedenta fiind consemnată în 2007, atunci când a avut loc un contratimp individual în lungime de 54 kilometri, câştigat de Alexander Vinokourov. Cum însă rutierul kazah a fost depistat pozitiv la acea ediţie, victoria i-a revenit lui Cadel Evans.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: