Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Managementul lui RadioShack-Leopard a decis să încheie contractul lui Frank Schleck, rutier care urma să revină în competiţii săptămâna viitoare, după suspendarea primită în 2012. În vârstă de 33 de ani, luxemburghezul a fost depistat pozitiv la ediţia precedentă a Turului Franţei cu un diuretic şi a primit o pedeapsă de 12 luni, în ciuda faptului că s-a declarat nevinovat. Kim Andersen, unul dintre directorii sportivi ai lui RadioShack, s-a arătat împotriva acestei decizii, în timp ce Schleck a fost deranjat de faptul că intenţia conducătorilor echipei nu i-a fost comunicată în urmă cu 11 luni.

Luca Guercilena, managerul lui RadioShack-Leopard, a declarat că Fabian Cancellara va încerca să doboare recordul mondial al orei, fie în toamnă, fie după ediţia din 2014 a Paris-Roubaix. În vârstă de 32 de ani, elveţianul s-ar afla la prima astfel de tentativă, iar locul ales pentru a încerca stabilirea unui nou timp de referinţă ar fi velodromul din Grenchen, în ţara natală. Totodată, Guercilena a mai spus că este foarte posibil ca Fabian Cancellara să participe după Campionatele Mondiale în Turul Lomabrdiei, clasică pe care în continuare o are pe lista de obiective.

Organizatorii Turului Down Under au anunţat traseul ediţiei din 2014, care se va desfăşura între 21 şi 26 ianuarie. Deşi existau zvonuri care spuneau că va fi introdus un contratimp individual, toate etapele vor fi în linie, startul urmând să fie dat din Nuriootpa, oraş care nu a mai fost vizitat din 1999. Încă o dată, etapa-regină se va încheia pe Old Willunga Hill, căţărare ce a mai figurat ca finiş la precedentele două ediţii. Deţinătorul trofeului este olandezul Tom-Jelte Slagter, care i-a învins pe Javier Moreno şi Geraint Thomas.

Peste mai puţin de o lună debutează perioada de transferuri. Spre deosebire de anii anteriori, acum nu se mai anunţă atât de multe mutări, informaţiile neoficiale venite din partea impresarilor rutierilor punând acest lucru pe seama crizei financiare, care i-a făcut pe managerii echipelor să fie mult mai chibzuiţi. Totuşi, zvonuri există, iar câteva au în prim-plan nume mari ale plutonului. Despre cine este vorba, puteţi citi aici.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Pe scurt

 1. mihaicc on said:

  Sansa lui Cancellar in Lombardia ar fi sa lipseasaca orice care aduce a Sormano. Daca ar fi fost in stare sa treaca peste asa ceva, era rutier de mari tururi.

  Si da, cam asta zice si site-ul oficial:
  Il Lombardia 2013: “Sormano Wall” confirmed as the Ghisallo and Villa Vergano in the final
  http://www.gazzetta.it/Speciali/GiroLombardia/en/

  E o diferenta intre ce planimetriile care ii plac lui Cancellara si cele care ii plac de exemplu lui Rodriguez.

  Cred ca muta Lombardia in lista de obiective pe 2014.

  • Categoric, nu are nicio sansa in Lombardia pe un astfel de traseu. Daca nu ar fi Sormano, atunci ar putea miza pe un atac caracteristic, astfel incat sa ia un avans bun inaintea ultimei catarari. Un obiectiv mai realist ramane Liege-Bastogne-Liege, dar pentru asta trebuia sa isi schimbe programul si sa renunte la clasicele pe pavate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: